ABD'li komutan itiraf etti! PKK'ya yardım ediyoruz

CENTCOM'un komutanı Lloyd Austin, ABD Senatosu'na, "Birliklerimiz Rojava'ya giderek PKK'nın Suriye kolu YPG'ye yardım etti" dedi.

ABD'li komutan itiraf etti! PKK'ya yardım ediyoruz
ABD'li komutan itiraf etti! PKK'ya yardım ediyoruz
GİRİŞ 18.09.2015 08:36 GÜNCELLEME 18.09.2015 08:36
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Basında, son iki ayda 100’e yakın polis ve askerimizi şehit eden PKK’ya Batılı güçler tarafından bomba eğitimi verildiğini yazılmasının ardından ABD Büyükelçiliği ve YPG’den panik halinde peş peşe yalanlama geldi. ABD'li Orgenaral Austin ise, “Birliklerimiz Rojava’da IŞİD’e karşı YPG’ye yardım etti” dedi. Durumu düzeltmek için YPG devreye girdi; “ABD özel kuvvetleri Kobani’ye girmedi” açıklamasında bulundu. Bu görüntü, “İttifak panikledi” şeklinde yorumlandı.

Yeni Şafak, 12 Eylül 2015'te PKK'nın güvenlik güçlerine yönelik saldırılarında yeni taktikler geliştirdiğini ve bu taktikleri Batılı devletlerin Suriye'deki kamplarda YPG asayiş birimlerine verilen eğitimlerde pekiştirdiğini yazmıştı. “Bomba Koalisyonu” manşetiyle yayımlanan haberde başta ABD olmak üzere Almanya, Fransa ve Kanada'nın bu eğitimlerde başı çektiği vurgulanmış, Suriye'deki yerel kaynaklar da bu eğitimleri doğrulamıştı.

BÜYÜKELÇİLİKTEN GARİP AÇIKLAMA

Haberin yayımlanmasından 2 gün sonra ABD Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından garip bir açıklama yapıldı. Büyükelçilik, “Yeni Şafak ve bazı medya kuruluşları, Kuzey Suriye'deki ABD ve koalisyon eylemleri hakkında asılsız haberler yayınlamıştır. Haberdeki, 'ABD'nin IŞİD'e karşı savaş kılıfıyla eğitim veren teröristleri Türkiye'ye yolladığı' imaları gerçek dışıdır. Gerçek şudur: ABD ve Türkiye DAEŞ'e karşı omuz omuza mücadele veren ortaklardır. Aksi yöndeki iddialar, Türkiye'nin koalisyonun tam üyesi olarak gerçekleştirdiği eylemlerle çelişmektedir” ifadelerini kullandı. Bu açıklamadan 3 gün sonra ise ABD özel kuvvetlerinin YPG'ye verdiği destek bizzat ABD tarafından doğrulandı.

ABD TİMLERİ DE ORADA

ABD Merkezi Kuvvetler (CENTOM) Komutanı Orgenaral Lloyd Austin, Senato Silahlı Kuvvetler Komisyonu'nda verdiği brifingde, “ABD komando timleri Rojava'ya giderek IŞİD'e karşı savaşta YPG'ye yardım etti” dedi. Bazı kaynaklar, Amerikan özel kuvvetlerinin YPG güçlerine taktik ve danışmanlık hizmeti verdiğini açıkladı. Sputnik'e konuşan YPG Sözcüsü Redur Halil ise ABD askerlerinin Kobani'ye girmediğini, kendilerinin de bu yönde bir taleplerinin olmadığını savundu. Halil, IŞİD ile mücadelede ABD ile iyi ilişki içinde olduklarının da altını çizdi. YPG'nin ABD'den özel birliklerle ilgili bir talebinin olmadığını iddia eden Halil, “Şimdiye kadar ABD askerlerinin YPG güçlerini eğitmesi konusunda da herhangi bir talebimiz olmadı” dedi.

SURİYE PKK'NIN TARLASI

Terörle mücadele eden Türkiye'nin, PKK'ya yönelik operasyonlarının en hareketli günlerinde yapılan bu açıklamalar soru işaretlerini beraberinde getirdi. Kandil'den görevlendirilen PKKlı üst düzey teröristlerin yönettiği YPG, KCK yapılanmasına bağlı olarak görev yapıyor. Terör örgütünün Suriye yapılanması olan ve Türkiye'deki terör hücreleriyle güçlü bağlantıları bulunan YPG, güvenlik kaynaklarına göre PKK'nın sadece isim değiştirmiş hali. 7 Haziran seçimlerinden sonra terörü tırmandıran ve alışılmış terör saldırılardan farklı bir taktik geliştiren PKK daha çok tuzaklı bombalarla asker ve polise saldırıyor. Uzmanlar, PKK'nın bu taktik gelişimini Suriye'deki YPG kamplarında tamamladığını vurguluyor.

PKK'YA DEVLET TECRÜBESİ

Azez-Mare arasındaki bölgede Suriyeli muhalifler ile IŞİD arasındaki çatışmalar da şiddetini koruyarak devam ediyor. Koalisyon uçaklarının IŞİD'e yönelik etkili hava saldırıları yaptığını belirten muhalif kaynaklar, “Haftalar önce koalisyon bize etkili saldırıların başlatılacağını taahhüt etti ancak başlayan bir şey yok. YPG'ye alan açarak PKK'ya devlet tecrübesi kazandırıyorlar” ifadelerini kullandı. YPG ile PKK arasında hiçbir farklılık yokken, hatta aynı örgütün farklı ülkelerdeki yapılanmaları iken “terörizme karşı mücadele ettiğini” iddia eden ABD'nin terör örgütlerine destek verdiğini açıklaması ülkenin kuzey bölgelerinin PKK'ya teslim edilip burada büyük bir koridor kurulacağı iddialarını güçlendirdi.

CİZRE'Yİ KOBANİ'YE BENZETTİLER

Uluslararası güçlerin IŞİD'e karşı kullanılması için YPG'ye teslim ettiği silahların önemli bir kısmı da Türkiye'ye geçirilerek çatışmalarda kullanıldı. Özellikle Cizre'de “özerklik” ilan edilmesinin ardından meydana gelen çatışmaları YPG'li teröristlerin organize ettiği belirlenmişti. Cizre'deki çatışmaların sona ermesinin ardından güvenlik güçleri yaptığı incelemelerde, Suriye sahasındaki çatışma ortamına benzer görüntülerle karşılaştı. Özellikle bina içlerine açılan tünellerden ulaşımın sağlandığı ve binalarda açılan siperlerden halka ve güvenlik güçlerine ateş edildiği belirlendi.

“EL KAİDE DE IŞİD'E KARŞI SAVAŞIYOR”

Uzmanlar, ABD'nin YPG'ye yönelik son hamlesinin PKK'nın taktik ve stratejisine fayda sağlayacağını vurguluyor. Yeni Şafak'a bilgi veren bir yetkili, “Taliban şu anda IŞİD ile savaşıyor. IŞİD-el Kaide arasındaki çatışmalar çok şiddetli geçiyor. Türkiye, IŞİD'e karşı Kaide'ye yardım etse ABD'nin tepkisi ne olur? Durum aslında tam olarak bu” dedi.

YPG'Lİ CİVAN İTİRAF ETTİ

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin askeri kanadı YPG, Suriye'nin kuzey bölgelerinde kurduğu kantonları korumak için 'Asayiş' isimli silahlı bir birlik kurmuştu. 'YPG-Asayiş' güçlerinin sorumlusu Civan İbrahim, 10 Eylül tarihinde Reuters'e yaptığı açıklamada iki aydır Batılı askeri uzmanların YPG militanlarına eğitim verdiğini söyledi. İbrahim'e göre batılı devletler tarafından Suriye içinde verilen eğitimler arasında bombalı araç ve tuzaklı bombalarla saldırı taktikleri de var.

Yeni Şafak

YORUMLAR 28
  • cemo 8 yıl önce Şikayet Et
    ya hakkaten cok karisik bi durum. insan neye inanacagini bilemez bir durumda. yoksa dunyadaki butun teror abd baglantili mi? abd teror ulkesi mi? insan sok oluyor bunlari duyunca. arkadaslar komutan senatoda acik konusuyor terore destek verdigini. valla dunyanin durumu cok kotu. simdi gercekten butun millet olarak birbirimize devletimize sahip cikmamiz lazim yoksa isimiz coooook zor.....
    Cevapla
  • aliveli 8 yıl önce Şikayet Et
    eğri oturalım doğru konuşalım. madem öyle gel böyle. bu haber doğru ise bu olay savaş sebebidir hadi savaşalım?yalnız savaşmak sadece cephede olmaz. bizim siyasilerimiz yiyorsa bu kişilerle siyaset yapsın da göreyim çık bilmişlikleribi....
    Cevapla
  • gercek 8 yıl önce Şikayet Et
    deas militaninin kolunda amerikan ordusu armasinin dövmesi görüntüleri gösterilmisti bir ara abd ypg ye yardim ediyor ama acaba deas karsi savassin diyemi yoksa ortada danisikli dövüsmü var .....
    Cevapla
  • acil kodu ile 8 yıl önce Şikayet Et
    hemen acilen ypg ve pkk suriyede vurulup yok edimeli
    Cevapla
  • zaza 8 yıl önce Şikayet Et
    araptan ümmet olmaz.bunlara güvende olmaz.bakın tarihe osmanlıya nasıl arkadan vurduğunu tarih söylüyor. ümmet ümmet olsa islam ordusu niye olmasın amirika bunu biliyor o yüzden pkk ya destek veriyor sizde amirikaya herhangi bir şey yapmanız mümkün değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi