İran ağlayan ABD askerini yayınladı!

İran, geçen ay Basra Körfezi'nde gözaltına alıp daha sonra serbest bıraktığı 10 Amerikan denizciye ait yeni görüntüler yayınladı.

GİRİŞ 10.02.2016 17:02 GÜNCELLEME 10.02.2016 17:12
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Devlet televizyonundan hamasi müzik eşliğinde yayınlanan görüntülerde, denizcilerden biri ağlarken görünüyor. Görüntülerde, ABDaskerlerinden biri yanlışlıkla İran karasularına girdiklerini söyleyerek özür diliyor. Amerikalı kadın asker ise İranlıların kendilerine iyi davrandığını ifade ediyor.

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri, 12 Ocak'ta Basra Körfezi'ndeki Farsi Adası yakınlarında İran karasularına girdiği gerekçesiyle 2 Amerikan botuna el koyup içindeki biri kadın 10 denizciyi gözaltına almıştı.

İhlalin teknik hata sonucu yaşandığını ve Washington yönetiminin kendilerinden özür dilendiğini belirten Tahran, denizcileri uluslararası sularda serbest bırakmıştı.

Devrimin yıl dönümüne denk gelmesi dikkat çekti

Görüntülerin, Ayetullah Humeyni önderliğinde kurulan İslami Devrimin 37. yıl dönümüne bir gün kala yayınlanması dikkat çekti. Devrimin yıl dönümü nedeniyle yarın ülke genelinde törenler düzenlenecek.

Kerry, "çok kızgın" demişti

İran Devrim Muhafızları, Amerikan denizcileri alıkoyduğunda da askerlerinin görüntülerini yayınlamıştı. ABD Dışişleri Bakanı Kerry ise  görüntülerinin yayınlanmasından dolayı ‘çok kızgın’ olduğunu ifade etmişti.

YORUMLAR 16
  • kerim 8 yıl önce Şikayet Et
    maşallah senin gözündende birşey kaçmıyor
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Kerim sen Amerikalımısın
    Cevapla
  • kerim 8 yıl önce Şikayet Et
    sen amerikanın yaverisin galiba sen ırak hapisanelerinde yapılan işkenceleri unuttun galiba korkudan veya kormadan ne fark eder ikinci dünya savaşından beri amerika 50 milyon insan öldürdü.olay bu nerenin askeri olursan ol eray rıza pehlevi amerikanın adamı idi fransadan gelip amerikayı alt etmedimi gazlamak bu anlamda O KADARINI BİZ DE BİLİK irandan korkması veya iran askerine pirim yaptırmak
    Cevapla
  • kerim 8 yıl önce Şikayet Et
    pehleviyi gazladılar alınmadınızda askerinizin aglamasına mı kızdınız. o korkudan aglamamıştır gaz sıkmışlardır gözlerine. demekki müslümanlara yapılan işkenceleri onlara yapılsa yaa elinde silah olmayınca
    Cevapla
  • yaver 8 yıl önce Şikayet Et
    o korkudan ağlamasa da sen ki öfkeden çatlıyorsun
    Cevapla
  • eray akalın 8 yıl önce Şikayet Et
    Kerim,hiç alaksı bile yok.Gaz sıkılmış bir durumu andırıyor mu?Akıl var mantık var.Gaz sıkılmış adamın yüzü kızarır. Sen şuna abd askerleri irandan korkmuş desene.
    Cevapla
  • vdttas@gmail.com 8 yıl önce Şikayet Et
    amerika hollwood filmleri çok meşhurdur bilmeyen de yok bu amerikan kurgusu iran hiç bir zaman batılılarla savaşmadı ne yaptıysa hangi eylem gerçekleştirdiyse batıya yaradı amerikaya yaradı madem amerika iran düşman neden amerika ırakdan çıkarken iran yanlsı malikiye tesli etti ırak ı !! neden ? neden ?bunlar yalan ve kurgu tiyatrocu iran !!!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü