Obama'nın özel temsilcisi: Kürtler birlik olsun

ABD Başkanı Barack Obama'nın Özel Temsilcisi Brett McGurk, "Kürtler'in birlik olması durumunda hiç kimsenin onları yenemeyeceğini" söyledi.

Obama'nın özel temsilcisi: Kürtler birlik olsun
Obama'nın özel temsilcisi: Kürtler birlik olsun
GİRİŞ 14.02.2016 11:04 GÜNCELLEME 14.02.2016 11:52
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Türk güçlerinin obüslerle YPG mevzilerini vurmasının ardından ABD, Türkiye'nin Suriye Rejimine ve Kürt güçlerine yönelik bombardımanı durdurmasını istedi. ABD bununla da yetinmedi bir de Kürtlere akıl verdi. Mesud Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rûdaw'a konuşan ABD Başkanı Barack Obama'nın Özel Temsilcisi Brett McGurk, "Kürtler birlik olursa, hiç kimse onları yenemez" dedi.

"BARZANİ İLE OLUMLU BİR TOPLANTI YAPTIK"

McGurk, Rojava'nın Kobani kentine, "Kürtler'in birlik olması için çaba göstermek amacıyla gittiğini" söyledi. Başkan Mesud Barzani'yle görüşen McGurk, DAEŞ'le savaş ve ekonomi konularında "olumlu" bir toplantı yaptıklarını ifade etti.

KOBANİ ZİYARETİ

31 Ocak'ta Kobani'ye giden McGurk, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve Halk Savunma Birlikleri (YPG) yetkilileriyle görüşmüştü. Özel temsilcinin PKK'lılarla birlikte çektirdiği fotoğraflar günlerce konuşulmuştu. ABD Kongresi Dış İlişkiler Komisyonu'nda üyelere Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı verilen mücadele hakkında bilgi veren Obama'nın temsilcisi,"Kürtlerin sadece tehdit altındayken birlikte hareket ettiğini" söylemişti.

YORUMLAR 18
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    bende kürdüm biz kiminle birlik olacağımızı iyi biliriz coni
    Cevapla
  • ismet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu aynı yorumu Arablara'da yapmışlardı. Onlara'da siz birlik olun kimse sizi yenemez deyip osmanlıdan kopardılar. sonra 12 tane devletciğe böldüler.
    Cevapla
  • TALHA 8 yıl önce Şikayet Et
    nasılda gaz veriyorlar ama,bizim cahil kürtler kanmazlar umarım çünki gavurun karifin çıkarı olmadan kimseye bir yudum su vermezler,kullanırlar sonrada zamanı geldiği zaman onlarıda gözden çıkarırlar,azcık ferasetli olun ey kürt halkı azcık feraset azcık
    Cevapla
  • Dadaştan 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerika baştan beri Türkiyenin doğu ve güneyinde bir kürt devleti kurdurmak istiyor. Bunu sokaktaki çocuk dahi biliyor. Stratejik ortakmış. Geçin bunlar. Dünyayı kana bulayan zaten Amerika.
    Cevapla
  • Alemdar 8 yıl önce Şikayet Et
    o adam CIA ajani kurt turk savasi cukarmak istiyorlar. bile bile kurtleri olume surmek istiyorlar. kimse turke kurde muslumana deger vermiyor. beraberlikten guc dogar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede
Yüzsüzlüğün bu kadarı: DEM Parti'den skandal çağrı!