Ahmedinejad'dan Chavez'e veda busesi

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in cenaze töreni, 50'den fazla ülkeden üst düzey liderin katılmıyla sona erdi. Mahmud Ahmedinejad tabuta sarılırken cenazaye katılanlar ayakta alkışladı

GİRİŞ 08.03.2013 22:18 GÜNCELLEME 09.03.2013 11:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in resmi cenaze töreni yapıldı.

Başkent Caracas'ta, Chavez'in naaşının bulunduğu askeri akademide yapılan törende, Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay temsil etti. Törene, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Küba Devlet Başkanı Raul Castro ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'ın yanı sıra çoğu Karayip ve Güney Amerika ülkelerinden yaklaşık 30 ülkenin devlet ve hükümet başkanı katıldı.

Chavez için ağladılar

İç mekanda yapılan töreni, halk da dışarıda ekranlardan izledi. Törenin başında okunan ulusal marşta, Chavez'in vasiyetini yerine getirmek için yas tutmaktan ziyade onu yüceltmeye çalışan Venezuelalıların bu kez gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Marşı söylerken duygulanan halk, daha sonra Chavez için sloganlar attı.

Törende, devlet başkanları tek tek takdim edilerek sırayla naaşın yanına geldi. İsmi okunduğunda halkın en fazla alkışladığı kişilerden biri Ahmedinejad oldu. Ahmedinejad, Chavez'in naaşını öptükten sonra yumruğunu havaya kaldırdı. Ahmedinejad'ın yerine döndüğünde de gözyaşlarını sildiği görüldü.

Başbakan Yardımcısı Atalay, başsağlığında bulundu

Başbakan Yardımcısı Atalay da tören sırasında Venezuela Devlet Başkanlığı'nı vekaleten yürüten Nicolas Maduro ile kısa süre görüştü. Görüşmede Türkiye'nin üzüntülerini ifade eden Atalay, başsağlığı diledi.

Atalay, tören öncesinde İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega, Uruguay Devlet Başkanı ''Pepe'' Mujica ile de sohbet etti.

Beşir Atalay, muhataplarına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın taziye mesajlarını iletti.

Maduro, Chavez'in naaşı başındaki konuşmasında, Venezuela halkı ve hükümetinin Chavez'in ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve onun siyasi misyonunu sürdüreceklerini, mirasına sadık kalacaklarını söyledi.

Bugünkü cenaze töreninin ardından Chavez'in naaşı askeri akademide 7 gün boyunca sergilenecek. Amaç Venezuela halkının liderleriyle vedalaşmasını sağlamak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • alperen 11 yıl önce Şikayet Et
    İŞTE. Göstermelik değil gerçek amerika ve israil düşmanları...
    Cevapla
  • Erman Erdoğan 11 yıl önce Şikayet Et
    İran ve Diğerleri. Sayın yorumcular ve okuyucular; Ahmedinejad neden böyle yaptı diye yorum yapıyoruz fakat hiç dolu tarafından bakmıyorsunuz olaya! Hugo da iran gibi abd ye kafa tutan bir devletin lideriydi. iranda aynısını yapıyor. O yüzden olabilir mi acabaaaaa!!!
    Cevapla
  • mevhibe inal 11 yıl önce Şikayet Et
    sn. ahmedinejad.... sömürü düzeni kendine yeten, gıda üreten ülke istemiyor. uluslararası tekelin hesapları dünyanın doğal kaynaklarına sahip olmak, enerji-gidasına el koyup insanları köleleştirmek.
    Cevapla
  • mehmet akif 11 yıl önce Şikayet Et
    AYETİ RUHİYESİ BOZUK SÖZDE İSLAM BİR DEVLET......İRAN.. iran a islam diye güvenilemeyeceyinin resmidir... venauzella ile iran ın , ahmedinejadın ne işi olabilir ... siyasi bilimciler buradan cevaplasınlar. merak ettik de .
    Cevapla
  • mustafa karadurak 11 yıl önce Şikayet Et
    AH İRAN VAY İRAN. Bir gayri müslime üzülen, gözyaşı döken İran Cumhurbaşanı'nın, Suriye'deki katledilen o kadar mazlum için, kılını kıpırdatmamasının izahı olamaz heralde. Bunun hesabını Allah (cc) sorar. Vallahi de sorar, billahi de sorar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!