Taze mi, dondurulmuş mu?

İlk dondurulmuş embriyo bebeğinin doğduğu 1984 yılından bu yana tüp bebek tedavi teknikleri çok ilerledi.

Taze mi, dondurulmuş mu?
Taze mi, dondurulmuş mu?
GİRİŞ 23.09.2016 09:18 GÜNCELLEME 23.09.2016 09:18

Embriyonuzu taze mi dondurulmuş mu almak istersiniz?

Özellikle geçtiğimiz 10 yılda, dondurulmuş embriyo transferi sonrası gebelik başarısı, taze embriyo transferiyle aynı oranlara ulaştı. Her geçen gün daha fazla sayıda tüp bebek hekimi, hastalarına dondurulmuş embriyo transferini öneriyor.

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, dondurulmuş embriyo transferi yöntemiyle çocuk sahibi olmanın avantajları hakkında önemli bilgiler verdi:

BEBEK ÖLÜM RİSKİNİ AZALTIYOR

“Dondurulmuş embriyolarla elde edilen gebeliklerde gebelik esnasındaki kanamalar %30, düşük doğum tartılı bebek %40, erken doğum riski %20, doğum sonrası ani bebek ölüm riski %20 daha azdır.

MALİYET FARKI VE PSİKOLOJİK AVANTAJ

En önemli farklılıklardan biri taze ve dondurulmuş transfer süreçleri arasındaki fiyat farkıdır. Çoğu merkezde taze tedavi 2-3 kat fazlasına malolur.

Embriyoların dondurulması, tüp bebek tedavisinde çoğul gebelik riskini de ortadan kaldıran bir yöntemdir. Çiftlere aynı batında elde edilen embriyolardan değişik dönemlerde çocuk sahibi olma şansı sunar.

Fazla embriyoların dondurulması hastaya hem ekonomik hem de psikolojik avantaj sağlar. Çünkü dondurulan embriyolar transfer edileceği zaman hasta yoğun bir tedaviye ve takibe gereksinim duymaz.

HASTAYA GETİRDİĞİ STRESS

Taze tedavinin hastaya getirdiği duygusal yük göz ardı edilemeyecek kadar fazladır.

ZAMANLAMA ÖZGÜRLÜĞÜ

Önceden planlanmış bir iş seyahati, kıtalar arası bir tatil, belki de olmanız gereken önemli bir operasyon… Bunların zaman planlamasını dondurulmuş transfer tedavisinde kolayca yapabilirsiniz. Bu size hareket serbestliği ve hayatınızı kontrol etme yetkisi verecektir.

Taze tedavi sırasında yumurtalıklar uyarılarak iyi kalitede ve sayıda yumurta elde edilmeye çalışılırken, rahim içi dokusunun da tedaviden olumsuz etkilenmemesine çalışılır ama her zaman bu mümkün olmayabilir. 

DONDURULMUŞ EMBRİYOLAR DAHA SAĞLIKLI DOĞUYOR

Tüm bu avantajların yanında son zamanlarda yapılan çalışmalarda dondurulmuş embriyo transferi ile oluşan gebeliklerden doğan bebeklerde erken doğum ve düşük doğum tartısı görülme sıklığı daha azdır. Yani dondurulmuş embriyo bebekleri daha kilolu ve daha zamanına uygun doğar.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!