Anne sütünün bir faydası daha çıktı

Geceleri idrar kaçırma problemi yaşayan çocuklarda anne sütüyle emzirme süresinin etkisi araştırıldı ve anne sütünün faydası bir kez daha ortaya çıktı

Anne sütünün bir faydası daha çıktı
Anne sütünün bir faydası daha çıktı
GİRİŞ 02.12.2016 17:19 GÜNCELLEME 02.12.2016 17:19

Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF, Amerikan Pediatri Akademisince yapılan araştırmalarda, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye'deki tüm doktorlar tarafından da her defasında vurgulanan 'ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesinin önemi', birçok çocuğun kabusu haline gelen, annelerin sık sık doktorlara başvurduğu 'yatağı ıslatma problemi'nde de geçerli...

Halk dilinde, çocuklarda gündüz şikayeti bulunmayan sadece geceleri idrar kaçırma problemi olarak bilinen Monosemptomatik Enurezis Nokturna (MNE) rahatsızlığında, anne sütü ile emzirme süresinin etkisinin olup olmadığı araştırıldı.

1500 kişi üzerinde yapılan araştırmada, hem çocukları hem de aileleri rahatsız eden idrar kaçırma problemi olan ve hiçbir tedavi almamış 181 çocuk çalışmaya dahil edildi ve birçok faydası ile bilinen anne sütünün alınma periyodu ile spontan MNE düzelme yaşı arasındaki ilişki değerlendirildi.

ANNE SÜTÜNÜN 5 AY VE DAHA FAZLA SÜRE ALINMASI KATKI SAĞLIYOR

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Eyüp Burak Sancak ve diğer uzman isimlerin, çocukluk çağında çok sık rastlanan MNE rahatsızlığı için yaptıkları araştırmada elde edilen sonuçlar anne sütünün önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Sonuçlara göre; 5 ay ve daha az süre ile anne sütü alanlar ile 5 aydan fazla anne sütü alanlar arasında spontan düzelme yaşı açısından önemli farklar elde edildi.

Sancak, anne sütünün 5 ay ve daha uzun süreli alınmasının, MNE spontan düzelmesine pozitif katkı sağladığının bulunduğunu belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı