Stres çarkındaki büyük tehlike!

Son günlerde yediden yetmişe herkesin elinde bir stres çarkı var. Ancak stres çarkı kazası haberleri de gelmeye başladı. Uzmanlar stres çarkının zararlarına karşı uyarıyor.

Stres çarkındaki büyük tehlike!
Stres çarkındaki büyük tehlike!
GİRİŞ 29.05.2017 12:19 GÜNCELLEME 29.05.2017 12:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İlk olarak dikkat problemi olanların odaklanmasına yardımcı olmak için tasarlanan stres çarkı, bir anda popüler hale geldi. Şimdilerde özellikle çocukların elinden düşmeyen stres çarkı ışıklı ve dövüş sanatı silahlarını andıran çeşitli tasarımlarıyla piyasaya sürülmeye başlandı. Ancak bu kadar popüler hale gelmesiyle birlikte stres çarkı kazaları da baş gösterdi.

Kidspot'a konuşan bir anne, oğlunun yaşadığı kazayı anlattı: "Çarkı fazla yüksekten çevirince yakalayamadı. Gözünün kenarına çarparak yaraladı. Gözüne gelseydi kör olabilir, hatta göz yuvarını kaybedebilirdi."

Başka bir anne ise kızının, çarkın üzerinde bulunan halkalardan birini yanlışlıkla yuttuğunu ve boğulmak üzere olduğunu anlattı: "Araba kullanırken arka koltukta oturan kızımın öğürdüğünü duydum. Aynadan bakınca yüzünün kıpkırmızı olduğunu ve ağzından salyalar aktığını gördüm."

Bütün çocukların elinde gördüğümüz stres çarklarının faydaları da söz konusu ancak bir yaş sınırlaması var. Çarkların içindeki halkalar kolayca çıkabildiği için boğulma riski taşıyor. Bu yüzden 8 yaşın altındaki çocuklar için uygun değil. Bununla birlikte yeni ışıklı modellerdeki saat pillerinin kolay ulaşılabilir olması yine boğulma ve yanma riski taşıyor. 

 

YORUMLAR 3
  • Ilginc 6 yıl önce Şikayet Et
    Stres ve çocuk?.arkadas çocuğun ne stresi olabilir.stres olsa bile bu tür oyuncakla mi tedavi olacak :=). Bazı şeyler çok acaip.sigara sağlığa zararlı diyorlar üretilip piyasaya sürülüyor.hamburger ve cips gb.vb...sagliga zararı var diyorlar ama gençlerimiz harıl harıl yiyiyor ve reklamlarda...
    Cevapla
  • yakup 6 yıl önce Şikayet Et
    SAÇMALAMAYIN bu başka birşeyde de olabilir stres çarkıyla ne alaka saçma birşey ama zararlı değil
    Cevapla
  • Bence 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence zararli... Neden mi? Oncelikle zaman israfina sebep oluyor. Ve dshasi bu nesne insanda strese yol aciyor. Hizli donebilen bir dizyni var dolaysiyla cok cabuk firlayip zarara neden olbilyor. Bir de buna harcanan para var. Kulliyen israf. Bagimlilik yapan bu nesne bir bozuldu mu ikincizi mutlaka aliniyor. Hem de onun yerine daha pahali ve gosrerisli olani... Kimin cebi doluyor o da baska bir muamma.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!
Kapıda vize uygulamasında yeni gelişme! İşte eklenen yeni adalar...