Bebeğinizin doyduğunu nasıl anlarsınız

Annelerin en çok merak ettiği konu olan bebeklerin doyma meselesine açıklık getiriyoruz.

Bebeğinizin doyduğunu nasıl anlarsınız
Bebeğinizin doyduğunu nasıl anlarsınız
GİRİŞ 06.06.2017 12:16 GÜNCELLEME 06.06.2017 12:16

Her annenin en büyük endişelerinden biri de bebeğinin doyup doymadığıdır. Bu endişeyle beraber anneler ellerinde bir kaşıkla sürekli bebeklerinin peşlerinde dolaşıp dururlar. Bu durum hem anne hem de çocuk için ciddi bir stres sebebidir. Sürekli yedirilmeye çalışılan çocuk, bir noktadan sonra yemeğe karşı bir direnç geliştirebilir. Annenin sinirleri de altüst olur. Peki bebeğinizin doyduğunu nasıl anlarsınız? İşte anneleri sakinleştirecek yollardan bazıları…

1 -Emzirirken Memeyi Bırakıyorsa

Emzirilen bebeklerin doyup doymadığını anlamak çok kolaydır. Eğer bebeğiniz onu emzirdikten bir süre sonra memeyi bırakıyor ve sizin tüm çabalarınıza rağmen yeniden ağzına almıyorsa doymuş olma ihtimali yüksektir. Bu durumda bebeğinizi zorlamayın zira emmeye devam etmesi durumunda kusması muhtemel bir durumdur.

2 -Hareketlerini Gözlemleyin

Ek gıdaya başladığınız bebeğinizin doyup doymadığını anlamanız için onun hareketlerini gözlemeniz yeterlidir. Acıkan bebekler mama sandalyesinde hafifçe öne doğru eğilmiş şekilde otururlar. Doyduklarında da kendilerini geriye doğru atarlar. Yani arkalarına yaslanırlar.

3 -Kaşığı Verdiğinizde Kafalarını Çevirirler

Ek gıda ile beslenen bebeklerinin doğdukları anlamanın bir diğer yolu da onun yemek yerken verdiği tepkidir. Bebeğinizi beslerken, kaşığın ağzına gelmesi için sabırsızlanan bebeğiniz bir süre sonra siz kaşığı uzattığınızda başını çeviriyor ve ağzını açmak istemiyorsa bebeğiniz doymuş demektir. Burada gözlemci olmanız önerilir. Zira bebeğiniz ağzında lokma varken de başını çevirebilir. Dikkat etmeniz gereken konu kaşığı uzattığınızda bebeğinizin ağzının boş olduğu durumda verdiği tepkidir.

4 -Kilo Alıyorsa

Bebeğinizin doyup doymadığını anlamanın bir diğer yolu da kilo kontrolüdür. Eğer bebeğiniz aylık alması gereken miktarda kiloyu alıyorsa, yeteri kadar besleniyor ve beslenme saatlerinde karnı doyuyor demektir.

5 – Kabız Olmuyorsa

Bebeğinizin kabız olmaması ve normal dışkılaması doyduğunu ve yeterli miktarda anne sütü aldığını gösteren işaretlerdendir. Bebeklerin doğduğu ilk günlerde günde 3 kez dışlama görülürken ilk aylardan sonra dışkılama azalır ve 1 yaşına gelene kadar günde 1 defa dışkılamaya başlar.

6 – Cilt Tonu

Bebeğiniz yeterince anne sütü alıp doyuyorsa, yanakları, pembemsi görünür ve iyi bir cilt tonuna sahiptir.

7- Bebek mutlu ve rahatsa

Bebeğinizin doymuş olduğunu anlamanın bir diğer yolu da onun ruh halini gözlemlemektir. Yetişkinlerde açlık; huzursuzluk, agresiflik vb. durumlara neden olduğu gibi bebeklerin yetersiz beslenmelerinde, bebek mızmızlanır ve mutsuz hale gelir. Yeterli anne sütü alan bebekler genellikle emzirme işleminden sonra hemen uykuya dalar, huzurlu ve sakin görünürler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akaryakıta çifte indirim geliyor! EPDK'dan yeni karar
Özgür Özel'den Başkan Erdoğan'a bakanlık teklifi