Dünyanın en büyüğü Hatay'da açılıyor

Hatay'da yaklaşık 3 senedir yapımı devam eden dünyanın en büyük mozaik müzesi olma özelliğine sahip Arkeoloji Müzesi bu yıl ziyaretçilere açılıyor.

Dünyanın en büyüğü Hatay'da açılıyor
Dünyanın en büyüğü Hatay'da açılıyor
GİRİŞ 22.04.2014 14:00 GÜNCELLEME 22.04.2014 14:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin en büyük kapalı alana sahip müzesi özelliğine sahip olacak Yeni Hatay Arkeoloji Müzesi'nde, bugüne kadar yer darlığı sebebiyle depoda bekletilen ve toprak altında bulunan mozaikler de sergilenebilecek.

5 BİN METREKARE MOZAİK SERGİLEME ALANI

Müze, 5 bin metrekare mozaik sergilenme alanına sahip olacak. Yeni Hatay Arkeoloji Müzesi'nin açılmasından sonra mevcut olan müzede sergilenen mozaiklerin yanı sıra depolarda muhafaza edilen eserler sergilenebilecek.

"SADECE HATAY'IN DEĞİL ÜLKENİN TURİZMİNE DEĞER KATACAK"

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz yaptığı açıklamada, müzenin dünyanın en büyük mozaik sergileme alanı olacağını belirterek bu müzenin sadece Hatay'ın değil ülkenin turizm ve kültürel değerini artıracağını söyledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. çok güzel bir olay özellikle hatay olması dogru bir terçih oldugu kanaatindeyim
    Cevapla
  • Bekir z. Çelik 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman açılıyor?. Antakyada ki eski müzeye bir çok kez gittim bundan bir kaç ay önce de gitmiştim. Yeni yerine taşınma işlemlerinin devam etmesinden dolayı pek az eser kalmıştı. Haberde depodaki sergilenmeyen eserler de sergileneceğinden bahsediliyor ilk fırsatta gidip göreceğim. Yeni müzeyi hayırlı olsun.
    Cevapla
  • murat buyuklu 10 yıl önce Şikayet Et
    işte bu. yıllardır o tarihi eserleri depolarda saklayan çağdaş(!) zihniyete duyurulur. akparti geldi, tarih değerini buldu. ben lafa değil, icraata bakarım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelere kritik soru! Bu vaatleri ne zaman vereceksiniz?
Son dakika: Simit fiyat tarifesinde yeni karar!