Adıyaman'da 1800 yıllık keşif

Adıyaman'da, Perre Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmalarında, Roma dönemine ait 1800 yıllık, 17 bireye ait oda mezar bulundu.

GİRİŞ 08.12.2023 17:28 GÜNCELLEME 08.12.2023 17:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kommagene Krallığı'nın 5 büyük kentinden olan Perre Antik Kenti’nde devam eden kazılarda Roma dönemine ait 1800 yıllık, 17 bireye ait oda mezar bulundu.

Çalışmalarda mezar üzerinde erkek ve kadın adları tespit edildi. Müze Müdürü Mehmet Alkan, "Perre Antik Kent’te yapılan kazıda ortaya çıkarılan oda mezar 17 bireye ait olup, 2 bireyin ismi bulunmaktadır.Oda mezar, diğer oda mezarlarla aynı tipolojide olup, diğer mezarlardan farkı, khamosorion tipli mezarda ilk kez iki isme rastlanıldı. Bu oda mezarda bulunan yazıtın çevirisi şöyledir; Sabbion Maxiatas Cabbıwn erkek adı. Bu ilk ölen kişinin adıdır. Ardından başka bir isim gelir. O da Maxıatac. Bu, ikinci lahitte gömülü bir kadının adı ya da Sabbion'un etnik veya ailevi bir ismi olabilir. Milattan sonra 2'nci yüzyıl ve günümüzden 1800 yıl öncesine dayanmaktadır" diye konuştu

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Ahmet Demir 4 ay önce Şikayet Et
    ölmüş bütün insanları müzelerde sergileyin bari
    Cevapla
  • Vecdi 4 ay önce Şikayet Et
    Tarih yarınlarımız için insanoğlunun yoludur.
    Cevapla
  • Gürkan 4 ay önce Şikayet Et
    Eee içerideki emanetlere ne oldu hangi müzeye kaldırıldı;)
    Cevapla
  • eren04 4 ay önce Şikayet Et
    içi dolu iken define içi boşken tarihi :))))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı