Rusya'dan nükleer gövde gösterisi: En güçlü silahı

Rusya, sadece bir tanesiyle birkaç şehri aynı anda yeryüzünden silebilecek dev nükleer füzelerin taşınma görüntülerini yayınladı.

GİRİŞ 21.05.2015 09:50 GÜNCELLEME 21.05.2015 09:50
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

2016 yılında Rusya'nın nükleer envanterinin bel kemiğini oluşturması beklenen, karadan fırlatılan milyar dolarlık kıtalar arası Topol füzeleriyle RS-24 Yars füze sistemleri dubalar üstünde nehrin karşı kıyısına geçirildi.

11 bin kilometre menzilli RS-24 Yars füzesi katı yakıtla işleyen iki kademeli kıtalararası balistik füze. Katı yakıtla işleyen füze daha çabuk hız alıp füzesavar sisteminden daha kolay geçebilir.

Bu füzenin yıkıcı gücü l945'te Japonya’nın  Hiroşima ve Nagasaki kentlerinde atılmış Amerikan atom bombalarının yıkıcı  gücünden 40-50 misli büyüktür.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 21
  • trabzon 8 yıl önce Şikayet Et
    Yav şundan bir tane israile gönderse neyse parası veririz. :)
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar almış başını gitmiş
    Cevapla
  • süzer başaran 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusya gelecekte avruapaya saldıracak ve bu saldırıya da almayanın doğsundan başlayacaktır.Daha sonra bütün avrupayı kapsayacaktır.Sonunda avrupa taş üstünde taş kalmayacaktır.Amerika ise,bu sırada rusyaya hiç bir şey yapamayacaktır.Amerika rusya karşısında çaresiz kalacak ve acze düşücektir. Avrupada geride kalanlar,türkiyey avrupabirliğinde dışladıklarına binbir pişman olacaklardır. Türkiye ise rusyanın avrupaya saldırmasından önce natodan ayrılışının,büyük bir rahmet olduğunu anlayacaktır.
    Cevapla
  • rıdvan 8 yıl önce Şikayet Et
    ilgiltereden başlasa daha iyi olurdu
    Cevapla
  • Güzel Hikaye :) 8 yıl önce Şikayet Et
    Gaybdan haber vermişsin ama sadece hikaye işte :)
    Cevapla
  • mert akgün 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın topol korkusu filme bile yansımıştır.Termnatör filminin sonunda rusya topol füzeleriyle newyorkun kasabalarını yerle bir ediyordu.
    Cevapla
  • mert akgün 8 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce de söyleşimdir.BU füzeler amerikanın uzaydaki lazer güdümlü füze kalkanlarına bile yakalanmıyor.Bu topllar lazere karşı görünmez oluyor.Bu toplllar aynı zamanda 10 tane atomu taşıyor.10 tane topol füzesi 30 tane atom yapar.Bir tanesi bizim marmara bölgesini harebeye çevirir.Gerisini siz düşünün... Amerikada da atom bombaları rusya kadar çok olduğu halde,amerika 10 atomu birde fırlatacak füzeyi bulmaıyor.Bunu uzmanlar doğruluyor.
    Cevapla
  • mert akgün 8 yıl önce Şikayet Et
    Düzeltme:10 tane topol füzes,100 tane atom bombası yapar.Bu ise sadece amerikaya değil,aynı eş zamanda avrupaya yeter.Sonuçta rusya ,amerika ve avrupayı aynı anda yok edecek güçtedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor
Ali Koç'tan, TFF ve Galatasaray'a çok ağır sözler!