Sınır Tanımayan Doktorlar'dan ABD'ye kınama

Sınır Tanımayan Doktorlar, Afganistan'ın Kunduz kentindeki hastanelerini bombalayan ABD'yi kınadı.

Sınır Tanımayan Doktorlar'dan ABD'ye kınama
Sınır Tanımayan Doktorlar'dan ABD'ye kınama
GİRİŞ 04.10.2015 09:20 GÜNCELLEME 04.10.2015 09:20

Dün gece 02:00 sularında Afganistan'ın Kunduz kentinde,  uluslararası yardım örgütü (MSF) Sınır Tanımayan Doktorlara ait bölgenin tek kapsamlı sağlık merkezi olan hastane, ABD'nin hava saldırıları sonucunda vuruldu. Saldırı sonucunda 12'si MSF çalışanı, 3'ü çocuk olmak üzere 7'si hasta toplamda 19 kişinin öldürüldüğü açıklandı. Saldırılar başladığında hastanede 105 hasta ve onların yakınları ile 80 yerel ve uluslararası MSF personeli bulunuyordu. 

19'u MSF personeli olmak üzere 37 kişi de yaralandı. Ayrıca hala haber alınamayan birçok hasta ve MSF personelinin var olduğu belirtildi. Saldırılar öncesinde hastane koordinatlarının ABD yetkililerine bildirilmesine ve hava saldırıları sürerken Afgan Yetkililer ve MSF görevlilerinin bombaların hastaneye isabet ettiğini bildirmelerine rağmen bombardımanın devam ettiği de MSF tarafından açıklandı.

Uluslararası silahlı çatışmalarda Cenevre Sözleşmesi ve Uluslararası İnsancıl Hukuk kuralları, çatışma bölgesindeki sağlık tesislerinin ve personellerinin korunması gerektiğini açıkça bildiriyor.

Yeryüzü Doktorları olarak bu kuralların açıkça çiğnenmesini, savaş ve afet durumlarında en zorlu koşullarda fedakarca hasta ve yaralılara yardım etmek için çalışan insani yardım çalışanlarına yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. 

Saldırının yetkili mercilerce soruşturulması ve sorumluların cezalandırılması ile sağlık tesisleri ve çalışanlarının güvenliğinin sağlanması konularının takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den her yıl 30 milyar TL çalıyorlar!
Vatandaşa satmayıp stokluyorlardı! Sektörde 2024-2025 için kötü haber geldi!