Putin, Antal'ya'da bu özel villada kaldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Antalya'da, Maxx Royal Hotel'in ağaçlarla izole edilmiş 630 metrekarelik villasında kaldı.

GİRİŞ 18.11.2015 18:10 GÜNCELLEME 18.11.2015 18:10

Türkiye'nin dönem başkanlığı nedeniyle 15-16 Kasım'da Antalya'nın Serik İlçesi Belek turizm bölgesinde gerçekleştirilen G-20 Liderler Zirvesi'nin en çok konuşulan konularından biri de liderlerin konakladığı süper lüks villa ve kral daireleri oldu. 

ATATÜRK ÇİÇEKLERİYLE SÜSLENDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Maxx Royal Hotel'in 630 metrekarelik en büyük villası olan 'Ovner'ı tercih etti. Girişinde Atatürk çiçekleriyle süslü villada, golf sahasının içinde, ağaçlarla yarı izole edilmiş, özel tasarımlı 495 metrekare iç mekan, özel açık havuz ve teras, jakuzili pavilyon, 4 yatak odası, 1 oturma odası, 1 yemek odası, mutfak, 4 adet tuvalet, 1 adet jakuzili duşlu banyo, 1 adet duşlu kese ve masaj bölmeli banyo,1 adet saunalı duşlu banyo, Türk hamamı, 1 adet duşlu banyo, fitness ile 3 adet balkon bulunuyor.

TÜRK HAMAMINA GİRDİ

Putin'in kaldığı villada yakın korumaları da konakladı. Putin'in neredeyse tüm yiyecekleri Rusya'dan getirildi ve kendi ekibi tarafından hazırlandı. Fitness salonunda spor yapan ve villasına özel havuza da giren Putin, yine villada bulunan Türk hamamını da kullandı. 

PUTİN'DEN ALTERNATİF ZİRVE

Rus liderin 15 Kasım sabahı villaya geldiğini belirten Maxx Royal Genel Müdür Yardımcısı Özgür Boz, uluslararası alanda G-20'ye alternatif olarak da gösterilen ve ülkelerin baş harflerinden oluşan BRICS Zirvesi'nin otelde toplandığını söyledi.

Putin'in Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika devlet başkanlarını bizzat şahsen karşıladığını anlatan Özgür Boz, “Biz hatta aramızda 'Alternatif zirveyi sayın Putin burada düzenliyor' gibi şakasını da yaptık. Görüşmeden sonra da Regnum'daki ana zirveye geçti. Onun için hazırladığımız, tesisimizdeki en büyük, en gösterişli, en ihtişamlı villamızda konakladı. Tabi bu villadaki hazırlıklar gerek altyapı gerek güvenlik açısından haftalar öncesinden yapıldı. Özel telefon hatları, internet bağlantıları çalışmaları yapıldı. Ekip de bir hafta önce buradaydı. Sorunsuz ekilde sayın Putin geldi, çok yoğun programında akşam bir müddet istirahata çekildi. Sabah iki devlet başkanıyla daha görüşme yaptı. Kendi şefleri geldi, yağ tuz dışında tüm yiyecekler özel kaplarla geldi ve kendileri hazırladı" diye konuştu. 

G-20 TURİZM İÇİN BÜYÜK PR OLDU

Vladimir Putin'i otele girişinde karşılayan Maxx Royal Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy ise G-20 Zirvesi'ne ilişkin değerlendirmede bulundu.

G-20 Zirvesi'yle ilgili turizm sektöründe tanıtımların çoğunun büyük PR organizasyonlarıyla gerçekleştiğini belirten Mehmet Ersoy, Antalya ve Türkiye'nin adının dünya genelinde duyulacağına dikkat çekerek G-20 Zirvesi'nin ülkemiz için çok önemli bir organizasyon olduğunu dile getirdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber