Gorbaçov'dan Türkiye ve Rusya'ya diyalog çağrısı

Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov, Türkiye ve Rusya'ya diyalog çağrısı yaptı.

Gorbaçov'dan Türkiye ve Rusya'ya diyalog çağrısı
Gorbaçov'dan Türkiye ve Rusya'ya diyalog çağrısı
GİRİŞ 03.12.2015 13:19 GÜNCELLEME 03.12.2015 13:19

Sovyetler Birliği'nin son lideri Mihail Gorbaçov, Rus uçağının düşürülmesinden sonra yaşanan gerginliğin iki ülke için de kayıp olduğunu belirterek, Ankara ve Moskova'ya uzlaşı için diyalog çağrısında bulundu.

RIA Novosti'nin haberine göre; uçağın düşürülmesinin ardından her iki taraftan üst düzey yetkililerin olayı açıklığa kavuşturmak için bir araya gelmesini beklediğini ifade eden Gorbaçov, “Böyle bir gelişme, ne yazık ki, yaşandı. İlişkilerin son birkaç yıldaki durumuna gelmek için çok şeyler yapıldı. Benim dönemimde de ilişkilerin geliştirilmesi için çok işler görüldü. Bizim ülkelerimizin kalkınmasına katkı sağlayan büyük ve geniş ilişkilerimiz var" dedi.

Rusya ve Türkiye ilişkilerinin kötüleşmesinin sadece iki ülke için kayıp olmadığını, Avrupa ilişkilerine de darbe vurduğunu belirten Gorbaçov, bu olayın Ortadoğu'nun güvenliğini de etkileyeceğini savundu.

Gorbaçov, “Her şekilde diyalog kurulmalıdır. İlk aşamada diyalog sağlanmasa bile her şeye rağmen ilişkileri düzeltmek için yollar aramak lazım" diye konuştu

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?