Çin ve Bangladeş'ten kritik askeri hamle

Çin ve Bangladeş'in askeri bağlarını güçlendirme sözü verdi.

Çin ve Bangladeş'ten kritik askeri hamle
Çin ve Bangladeş'ten kritik askeri hamle
GİRİŞ 03.12.2015 18:42 GÜNCELLEME 03.12.2015 18:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Şinhua ajansının haberinde, resmi temaslar kapsamında Çin'de bulunan  Bangladeş Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Abu Belal Muhammad Shafiul Huq'ın, Çin  Savunma Bakanı Çang Vançüen ile bir araya geldiği belirtildi. 

Görüşmede Çin Savunma Bakanı Çang, Çin ordusunun, ikili ilişkilere yeni güç katmak amacıyla işbirliğini geliştirme ve stratejik iletişimi  güçlendirme noktasında Bangladeş ordusuyla çalışmaya istekli olduğunu ifade etti. 
 
Bangladeş Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Huq da, Çin-Bangladeş  diplomatik ilişkilerinin başlamasının 40. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak,  Bangladeş'in, barışı koruma ve personel eğitimi konularında Çin ordusuyla  işbirliğini ilerletmeye hazır olduğunu kaydetti. 
 
Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) Genelkurmay İkinci Başkanı Vang  Cienping de, Huq da ile yaptığı görüşmede, geçmiş yıllarda taraflar arasında  birçok alanda yapılan işbirliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, askeri  alanda üst düzeydeki ziyaretlerin yanı sıra taraflar arasındaki iletişimin  korunmasını umduğunu belirtti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat dikkat bengladesin 12 tanki varmis 34 midel
    Cevapla
  • Taner 8 yıl önce Şikayet Et
    çinliler hindistana karşı pakistan ve bangledeş kartını oynuyor. 3 cü dünya savaşı çıkarsa herkes birbiryle savaşır. her ulusun komşularla sorunu var.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    amerika avrupa haric ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı