Rusya 16 nükleer silahı birden ateşledi

Rusya Kuzey Kutbu'na denizaltılarla nükleer füze fırlatarak ABD ve batıya adeta gözdağı verdi.

Rusya 16 nükleer silahı birden ateşledi
Rusya 16 nükleer silahı birden ateşledi
GİRİŞ 07.03.2016 13:12 GÜNCELLEME 07.03.2016 13:23
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya’nın ABD ve batıya gözdağı verme girişimleri giderek tırmanıyor. Kuzey Kore diktatörü Kim Jong-Un’dan sonra Putin de nükleer başlık taşıma kapasiteli füze taşıyan denizaltılarını Kuzey Kutbu’na gönderdi. Denizaltıların füze atışı tatbikatının, son 25 yılın en büyük atom savaş gösterisi olduğu açıklandı.

Rusya’nın iki süper denizaltısı olan Borey cinsi 170 metre uzunluğundaki denizaltılar, Kuzey Kutbu’nun altındaki Barents Denizi’nde bir kerede 16 kez nükleer başlık taşıyan füze fırlatılacağı daha önce açıklanırken, gözlemciler iki atış yapıldığını öne sürdü. Atışların ne zaman yapıldığı veya kalanların ne zaman yapılacağı bilinmiyor.

İKİ NÜKLEER DENİZALTIDAN

Testin gerekçesi ise, “ABD’nin güç gösterisine karşı bir tepki verme eylemi” diye gösterildi. Denizaltıların ne zaman bu testi gerçekleştirdikleri veya bölgeye geldikleri açıklanmazken, atom başlığı taşıyan füzelerin, su altında atom reaktörü taşıyan Yuri Dolgoruky ile Vladimir Monomakh’tan fırlatıldığı sanılıyor.

Ruslar’ın en büyük ve modern denizaltılarından olmayan, her ikisi de 170 metre uzunluğunda, her biri 100 personel taşıan 2008 ve 2012 model denizaltıların tatbikatta kullandığı füzelerin “Bulawa (Streitaxt) SS-N-32” tipinde olduğu açıklandı.
Roketlerin denizin en fazla 65 metre altından ve 15 knot’luk hızdayken fırlatılacağı veya fırlatıldığı belirtiliyor. Denizaltıların bu roketleri, savaş başlığı olmadan 11.5 metre boyunda ve 10 bin kilometre menzilli.

SON 25 YILIN EN BÜYÜK DENEMESİ

Rusya’nın bu gösterisinin son 25 yılda yapılan en büyük uzun menzilli nükleer silah denemesi olduğu açıklandı. Çift zamanlı roketlerin hangi aralıklarla fırlatıldığı bilinmezken asıl amacın, Rus denizaltıların savaş gücünü test etmek olduğu açıklandı.
Amerika’da geçtiğimiz günlerde uzun menzilli nükleer başlık taşıyabilen Minuteman’ı test etmişti. Son yıllarda ABD, Rusya, Çin ve Kuzey Kore’nin nükleer denemeleri, yeniden bir soğuk savaşın başladığının işaretlerini veriyor.

YORUMLAR 6
  • malacaci 8 yıl önce Şikayet Et
    bizde 200 km menzilli ciritlerimizle deneme yapalım..
    Cevapla
  • mardinli 8 yıl önce Şikayet Et
    yuh be 10 bin kilometre nedir kardeşim biz daha 1000 km yapmadık . Acilen uzun menzilli füze teknolojisini satın almamız lazım
    Cevapla
  • enes 8 yıl önce Şikayet Et
    çevreciler nerede türkiyede gezicilere destek veren almanlar Amerikalılar nerede?
    Cevapla
  • Öğretmen 8 yıl önce Şikayet Et
    Kafayı çizmiş bir kere, her şeyi yapar. Ama kendine yapar. Karşıyı bir yakar kendin on yakar.
    Cevapla
  • aferin 8 yıl önce Şikayet Et
    O kadar radyasyon uzaya gidiyor zaten. patlatın bol bol. çatapat sanki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı