Rusya'dan flaş büyükelçi açıklaması

Büyükelçi Karlov suikastinin arkasında kimin olduğunu söylemek için erken olduğunu açıklayan Kremlin Sözcüsü Peskov, taraflara acele etmeme çağrısı yaptı.

Rusya'dan flaş büyükelçi açıklaması
Rusya'dan flaş büyükelçi açıklaması
GİRİŞ 21.12.2016 14:09 GÜNCELLEME 21.12.2016 17:51
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Başkent Ankara'da suikaste uğrayan Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov'la ilgili Moskova'dan yeni bir açıklama geldi.

Dmitry Peskov, "Moskova, ortak soruşturma grubunun elde edeceği sonuçların beklenmesi gerektiğini düşünüyor. Bildiğiniz gibi soruşturma grubu dün çalışmalara başladı. Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dediği gibi, soruşturma tamamlanıncaya kadar suikastın arkasındakilerle ilgili çıkarım yapılmamalı" dedi.

SUİKAST PUTİN'İ DERİNDEN SARSTI

Konuyla ilgili ikinci bir açıklama yapan Peskov, "Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için duygusal bakımdan çok ağır bir haber oldu. Putin bunu, terör olayı olarak nitelendirdi" ifadelerini kullandı.

SİYESİ İRADE VURGUSU

Peskov ayrıca Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rus Büyükelçi Andrey Karlov’un öldürülmesinin Türkiye ve Rusya’nın ilişkilerindeki olumlu eğilime engel olmaması için gereken siyasi iradeye sahip olduklarını dile getirdiklerini bildirdi.

ORTAK SORUŞTURMA EKİBİ KURULDU

FETÖ ile bağlantıları çıkan polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın tetiği çektiği suikastte, soruşturma Türk ve Rus uzmanların ortak çalışmasıyla yürütülüyor.

Pazartesi akşam saatlerinde bir fotoğraf sergisi açılışına katılan Büyükelçi Andrey Karlov, koruma gibi görünen polis Altıntaş'ın silahından çıkan kurşunlarla yaşamını yitirmişti.

İKİ ÜLKEDEN PROVOKASYON AÇIKLAMASI

Ankara ve Moskova, suikastten hemen sonra cinayetin Türk-Rus ilişkilerini bozmak için işlendiğini belirtip 'provokasyon' açıklaması yapmıştı.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 19
  • yigit 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu suikast Türkiye Rusya arasını açmak için değil çok daha farklı bir amaç için yapılmış olmalı.
    Cevapla
  • sihirbaz 7 yıl önce Şikayet Et
    mesela
    Cevapla
  • Zafer 7 yıl önce Şikayet Et
    Fetullah Gülen çıkıp dese ki ben yaptırdım, yine Ruslar, Chp ve İrancılar çıkıp El-Nusra yaptı diyecekler ki Suriye direnişi çöksün. El-Nusra ilkesel olarak Suriye dışında (Lübnan hariç, çünkü Hizbuşeytanın kalesidir) hiçbir eylem yapmıyor. Ama içimizde Ruslara ve Esede hayran kesimler ne varsa Nusraya atıyor.
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunu Size Ben Söyleyebilirim, Tabiiki Siyonist'ler...
    Cevapla
  • Ankaralı 7 yıl önce Şikayet Et
    İlk meyveler verilmeye başladı. Vize görüşmelerini askıya almayı planlıyorlar. Turizm önlemleri ve vatandaşların ülkeye girişi için engeller sıraya alınabilir...
    Cevapla
  • Şadi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence Rusya bazı şüpheleri gördü. Suikastın gerçek faillerini bulmak istiyor. Hükümetin inandırmak istediği yalana inanmak istemiyor.
    Cevapla
  • yurttaş 7 yıl önce Şikayet Et
    hadi bakalım ŞADİ oldumu şimdi seni gidi vatan haini haşhaşi.burada kalmayın asıl ülkene uzak batılara git..mek nasip olmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık