Askere emri verdi! 'Silahları hazırlayın'

Filipinler'de hükümet ve komünist gerillalar arasındaki ateşkes sona erdi. Devlet Başkanı Duterte, askere çatışmaya hazırlık yapma emrini verdi.

Askere emri verdi! 'Silahları hazırlayın'
Askere emri verdi! 'Silahları hazırlayın'
GİRİŞ 03.02.2017 17:50 GÜNCELLEME 03.02.2017 17:51
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, komünistlerin iki gün önce geçersiz ilan ettiği beş aylık ateşkesi sonlandırdığını açıkladı. Devlet güçleri ve komünistler ateşkes ihlalleri için birbirini suçluyor. Filipinler ordusunun iddiasına göre, komünist gerilların dün ve önceki gün askeri kışlalara yaptığı saldırılarda dört asker hayatını kaybetti ve üç asker de kaçırıldı.

Filipinler Komünist Partisi’nin dün yaptığı açıklamada ise hükümeti suçladı. Açıklamada müzakerelerden yana oldukları belirtilirken “Hükümet, halkın demokratik hareketini ve komünistlerden yana olan köylerdeki insan haklarını ihlal etmek için sinsice tek taraflı ateşkesten faydalandı” denildi.

‘ATEŞKESİN DEVAM ETMESİ ANLAMSIZ’

Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ise “Ben kırk sekiz saat içerisinde biçok asker kaybettim. Ateşkese devam etmek hiçbir şey vermiyor ve vermeyecek. Askerlere, kamplarınıza dönün, tüfeklerinizi temizleyin ve çatışmaya hazır olun talimatı verdim” ifadelerini kullanarak “Bunu yapmak istemiyordum fakat eğer komünistler bunu istiyorsa, elimden hiçbir şey gelmez. O halde savaşacağız. Onlara bir elli yıl daha verelim” dedi.

SÜREÇ OSLO’DA BAŞLADI

1968’den bu yana 30 bin kişinin hayatını kaybettiği çatışmaları sonlandırmak amacıyla, taraflar Norveç’in başkenti Oslo’da barış müzakerelerini başlatarak geçen ağustos ayında ayrı ayrı ateşkes ilan etmişti. Müzakerelerin üçüncü turu geçtiğimiz hafta yapılmış, görüşmeler barışa giden yolda her iki tarafça 'samimi' olarak nitelendirilmişti.  Bir sonraki toplantı nisan ayında Oslo’da yapılacaktı. Duterte müzakerelerin başlaması için dört yüz komünist tutukludan on sekizini serbest bırakmıştı.

YORUMLAR 5
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Aynı işte bizde pkk onlarda o bela bunlar insanlık için Oslo görüşmeleri bile aynı
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Yav nerde komünist orada terör, terörist... Karadeniz'de pkkya yardım edenlerde yine komünistlerdi. Ne çektik ya... Bı bitmediler.. ama bitecekler
    Cevapla
  • suat 7 yıl önce Şikayet Et
    İki gönül bir olunca ,dağdan kestim kereste.
    Cevapla
  • BİLAL 7 yıl önce Şikayet Et
    vay be filipinlerdeki gerillalar komunizmin dünyada bittiğini duymamışlarmı.
    Cevapla
  • Merhaba 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan işi bu işler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi