'Sizin önünüzde BM raportörünü tokatlayacağım'

Filipinler lideri Rodrigo Duterte, "16 yaşındayken birini bıçaklayarak öldürdüm" dedi.

'Sizin önünüzde BM raportörünü tokatlayacağım'
'Sizin önünüzde BM raportörünü tokatlayacağım'
GİRİŞ 10.11.2017 14:22 GÜNCELLEME 10.11.2017 14:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Duterte, ülkesinde çok sayıda kişinin ölümüne neden olan 'uyuşturucu ile savaş'ı savunurken yine çok tartışılacak bir açıklamada bulundu.

'GENÇKEN HAPSE GİRER ÇIKARDIM'

Vietnam'ın Da Nang kentindeki APEC zirvesi için bu kentte bulunan Duterte, burada yaşayan Filipinliler'e yaptığı açıklamada "Gençken hapse girer çıkardım. Orada burada kavgalarım oldu. Daha 16 yaşındayken birini bıçaklayarak öldürdüm. Gerçek bir insanı, bir kavgada, bıçaklayarak. Daha 16 yaşındaydım. Başkan olduğumdan beri ne kadar çok?" dedi. 

 

​'SİZİN ÖNÜNÜZDE BM RAPORTÖRÜNÜ TOKATLAYACAĞIM'

72 yaşındaki Duterte ayrıca Filipinler'in 'uyuşturucu savaş'ını eleştiren Birleşmiş Milletler'in (BM) yargısız infazlar konusundaki özel raportörü Agnes Callamard'ı 'gördüğü yerde tokatlamakla' tehdit etti.

Duterte "Bu raportör… Sizin önünüzde onu tokatlayacağım. Neden? Çünkü beni aşağılıyorsun" ifadelerini kullandı.

BM raportörünü Orta Doğu'daki şiddet olayları ve bombardımalarda ölenler konusunda açıklama yapmamakla eleştiren Duterte "Bu zamana kadar ne yapıyordun? Neden uyuşturucular ile bu kadar ilgilisin? diye konuştu.

Filipinler hükümetinin rakamlarına göre, Duterte'nin 16 ay önce iktidara gelmesinden bu yana ülkedeki uyuşturucu baskınlarında 4.000'e yakın kişi öldü. Ek olarak 2290 kişi uyuşturucu bağlantılı suçlarda öldürüldü, binlerce kişi de faili meçhul cinayetlerde hayatını kaybetti.

Kimi Filipinliler, Duterte'nin ülkeyi daha güvenli bir yer haline getirdiğini savunsa da ülke içi ve dışında muhalifleri onun  'kiralık katiller ve yozlaşmış polisler aracılığıyla toplu yargısız infaz kampanyası' yürüttüğünü düşünüyor.

YORUMLAR 2
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    adam efsane yaa uyuşturu kullanları helikoptere bindirip dağlık alandan aşağı atıyor
    Cevapla
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Herif halkını uyuşturucu belasından korumaya çalışıyor gücü de var niçin direneni öldürmesin ? Filipin dediğin ülke filistin değil. 100 milyon nüfuslu uyuşturucu bataklığında boğulmakta olan kalabalık bir yer. Tamam biraz sert biri olabilir ama böylesi güç işleri de yumuşak birinden yapmasını bekleyemeyiz. Yolun açık olsun Duterte başkan avrupalıyı kafana takma :D
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş