'Türkiye'nin yaptığı ihanettir'

Türkiye'nin uzun menzilli füze sistemi satın alımı için Çin ile öngörüşme kararı almasıyla başlayan NATO ve Batılı müttefiklerindeki rahatsızlık sürüyor.

'Türkiye'nin yaptığı ihanettir'
'Türkiye'nin yaptığı ihanettir'
GİRİŞ 17.10.2013 08:05 GÜNCELLEME 17.10.2013 09:12
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Alman Spiegel Online sitesine açıklama yapan adı açıklanmayan Amerikalı bir general, "Ankara'nın satın alma planını hayata geçirmemesi için yoğun baskı yapıyoruz. Bir NATO ortağının, bu kadar önemli, güvenlik açısından gerekli bir donanımı Çin'den temin etmesi doğru olmaz" dedi. İngiliz bir askeri yetkili de füze savunma sisteminin Çin'e sipariş verilmesi halinde "Bir daha kapanması mümkün olmayan güvenlik açığına yol açacağını" savunurak "Türkiye'nin yaptığı, ihanettir" dedi.

Reuters ajansı Çin'in sofistike füze sistemlerini Türkiye'ye satarak NATO ve Washington'ı öfkelendirmesinin sürpriz olmadığını öne sürdü. Çin'in Ortadoğu'daki nüfuzunu ekonomik olduğu kadar askeri açıdan da güçlendirmeye çalıştığı belirtilen yorumda Türkiye'nin Batılı muadilleri yerine 3.4 milyar dolara Çin yapımı FD-2000 füze savunma sistemini seçmesi de bu çerçevede değerlendirildi. Eski Amerikan yönetimlerinde görev almış Christina Lin; "Bu bir uyan çağrısıdır" diyor.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 29
  • metin bayındır 10 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar. Gazetelerimizde üst düzey bir komutanın söylediğine göre diye haberler yayınlanırdı.Buda aynen öyle.Biz sağmal inekdik onların gözünde.Bize ürünü satarlar kullanmasını öğretirler,sonrada fahiş fiyata parçalarını satarlardı yıllarca.Ordumuzun her türlü silah ihtiyacını gören ABD nin Türkiyede dişe dokunur bir yatırımı varmı? Ben bilmiyorum.Hükümet teknoloji transferi de yapmayı kabul eden Çin ile ortak füze yapma işinde doğru yoldadır.
    Cevapla
  • sadakad tde 10 yıl önce Şikayet Et
    nato kimi koruyor bm ne işe yarıyor?. nato ve bm nin var oluş felesefesi batıyı ve israili korumak.bizim ülkemizde adamların mezbelesi.batının güvenliği önemli ama türkiyenin güvenliği sadece batı için bir tehdit oluşturacak durumlarda önemli.en barizi süriye meselesinde gördük.bizim barış ve güvenliğimiz adamların hiç umrunda değil.o yüzden türkiye doğru hamleler yapıyor ve dünyadaki bir çok algıyı yıkıyor.türkiye artık nato ve bm nin varlığını sorgulatır bir hale getirdi.bundan sonrasını onlar düşünsün.
    Cevapla
  • cesur malatyalı 10 yıl önce Şikayet Et
    iki cehepeli yorum yapsada kanaat sahibi olsaydık. arkadaşlar alınan füzeler bence ülkemiz için hayırlıdır tabi dünyada abd avrupa karşı çıkıyorsa kesinlikle doğru yoldayız hayırlı olsun
    Cevapla
  • Sabit Kal 10 yıl önce Şikayet Et
    Amanıııııınnnnnnn. gitti milyarcıklarrrrrrrrrr. Onlar oyuncak köpeklerini bile Çin'den alınca güzel. 3.4 milyar dolarlık iş kaybı, Amerika'yıda, Avrupa'yıda üzer tabi. Onlar mallarının her türlüsünü Çin'de, Uzak Doğu memleketlerinde beleşe yaptırıp, dudak uçurtacak fiyata dünyaya satarken, herşey güllük gülistanlık, ama biz bir füze alalım dedik, teknolojisinide istedik diye çıldırıyorlar. Biliyorlarki, Türkiye yakında kendi füzelerini yapıp satacak, pazarlarını kapacak. Yoksa NATO mato zırt.
    Cevapla
  • HASAN KONDAKÇI 10 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat beyler kaynak hürriyet... çok akıllı olmalı ve haberin detaylarına girilmeli...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti!
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!