Hollande'dan Ukrayna için uyarı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ''Ukrayna'da dış müdahalenin önüne geçebilmek için gerekli her şeyin yapılması gerektiğini'' söyledi.

Hollande'dan Ukrayna için uyarı
Hollande'dan Ukrayna için uyarı
GİRİŞ 01.03.2014 23:45 GÜNCELLEME 01.03.2014 23:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hollande, Ukrayna'daki son gelişmelerle ilgili bir bildiri yayımladı. Hollande yaptığı açıklamada, ''Rusya'nın müdahalesinin Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliği için ciddi bir tehdit oluşturacağı'' uyarısında bulundu.

Ayrıca Hollande, AB'nin pazartesi günü yapacağı toplantıda ortak ve koordineli bir tepki vermesi çağrısında bulundu.

Yapılan açıklamada Hollande'ın, bu akşam Polonya Başbakanı Donald Tusk ile görüştüğü belirtilerek, iki liderin, Rusya Senatosu'nun bölgeye asker gönderilmesi için yetki veren kararından duydukları endişeleri paylaştıkları bildirildi.

Hollande'ın yine bu akşam telefonda Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile Ukrayna'daki gelişmeleri görüştüğü kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Murat Diniz 10 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ajanlarla karıştırınca sıkıntı yok. Rusya ukraynanın yarısını oluşturan rusları savunmaya kalkınca Auvuvv!! Ey Avrupa Seçilmiş adamı indirip nazi ve aşırı milliyetçileri iktidara getirmediniz mi? Bir gecede Ülkenin tam yarısını oluşturan rusların tüm hakları sıfırlanmadı mı. Rusça yasaklanmadı mı? Ulan bu ülkenin yarısı rus. Rusya dibinde rusların, ukraynalı ırkçılar tarafından ezilmesine izin verir mi? Bu batının ikiyüzlülüğü önce karıştırıp sonra hak hukuk iye guguklaması beni deli ediyor. Avrupadan en başta ingilizden almandan fransızdan hayır gelirmi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Milli İstihbarat Akademisi başvuruları haziran ayında başlıyor
Eray Güçlüer'den dikkat çeken tespit! 'Bilgili cahiller ortaya çıktı'