Yüzlerce polisten camiye 'IŞİD' baskını

Almanya'da ilk kez bir camiye ait dernek kapatıldı.

Yüzlerce polisten camiye 'IŞİD' baskını
Yüzlerce polisten camiye 'IŞİD' baskını
GİRİŞ 06.12.2014 00:28 GÜNCELLEME 06.12.2014 00:39
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bremen’de Selefilere ait (Masjidu-l-Furqan) Mescid-i Furkan Kültür ve Aile Derneği’ne ait camiye, Alman polisi Cuma namazı sonrasında operasyon düzenledi. Yüzlerce polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyon sonucunda derneğin faaliyetlerine yasak geldi.

Yasaklama kararının, IŞİD propagandası ve vaazlarda cihat çağrısı yapıldığı ayrıca IŞİD’e militan gönderdikleri gerekçesiyle Bremen İçişleri Senatörü Ulrich Mäurer tarafından verildiği öğrenildi. 

2007'DEN BUYANA İZLENİYORDU

Dernek üyeleri arasından bugüne kadar Suriye ve Irak’ta IŞİD ve El-Nusra örgütlerine 8 erkek, 7 kadın ve 11 çocuğun gittiği tespit edildi. Spiegel Online’in Bremen Anayasayı Koruma Örgütü yetkililerine dayanarak verdiği habere göre, dernek 2007 yılından bu tarafa izleniyordu. 

Mescid-i Furkan Kültür ve Aile Derneği’ne ait camiye yapılan baskın sırasında kimsenin gözaltına alınmadığı kaydedilirken, eş zamanlı olarak dernek üyesi 16 kişinin evlerinin de arandığı bildirildi.

550 KİŞİ GİTTİ, 180’İ GERİ DÖNDÜ

Resmi verilere göre, Almanya’dan Suriye ve Irak’ta örgütlere katılmak üzere 550 kişi gitti ve bunların 180’i geri döndü. Federal İstihbarat Teşkilatı BND, geçtiğimiz günlerde hazırladığı kurum içi bir yazışmada, geri dönen militanların, muhtemel eylemleri konusunda uyarıda bulunmuştu.

YORUMLAR 8
  • hasan şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    işid militanlarının bir kısmının camide devşirildiğini bilmeyen yok
    Cevapla
  • civanhasan 9 yıl önce Şikayet Et
    ben bilmiyordum. Senin bildigine göre nerde devsirildigini de biliyorsun. Benim bulundugum sehirde hic bir camide senin dedigin amac dogrultusunda calisma yok.
    Cevapla
  • uydukent 9 yıl önce Şikayet Et
    ışid bahane, müslümanlara saldırı esas amaç.
    Cevapla
  • Abdurrahman 9 yıl önce Şikayet Et
    Haber dikkatli okunursa haberde Selefilere ait camiden bahsediliyor. Avrupa ülkelerinde Selefilere ait camiler ve dernekler var. Bunu Almanyada yaşayan Türkler iyi bilirler. Alman Polisi Selefilerin camilerine baskın yapıyor. Alman Polisi önüne gelen her camiye baskın yapmıyor. Işid; sapkın Selefi ve Vahabi bir terör örgütüdür. Alman Polisi Selefilerin Almanya da kökünü kazımaya çalışıyor. Alman Polisini destekliyorum. İslama Evet. Selefi ve Vahabi İslama Hayır
    Cevapla
  • Capanoglu 9 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar icin bulunmaz firsat! Selefi dedikleri yilda yüzlerce gayrimüslime hak dini anlatiyor ve cogu bu vesileyle hidayete kavusuyor. Tabii buda almanlarin isine gelmiyor.
    Cevapla
  • maalesef 9 yıl önce Şikayet Et
    Adina ISID baskini deyince hemen Allah'in camisine yapilan baskin mesru mu olacak?? Imam cihad cagrisi yapiyormus, e Islam'da cihad yok mu? Kisiler kendi iradeleriyle inanislarini secmiyor muydu? Nerden biliyoruz ordan suriyeye gidenlerin ISID'e katildigini? Elde somut delil ve suc olmadan, delillendirilmemis teror orgutu yapilanmasi bulunmadan bir cami ve vakfa baskin yapilmamali, bu sonu Muslumanlara keyfi baskiya donusur ki dondu zaten!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Formula 1 için heyecanlandıran açıklama: 2026 itibarıyla...
Beşiktaş’taki feci kazanın görüntüleri ortaya çıktı: Uçarak karşı yöne geçmiş