Paris'te polisin öldürülme anı montaj iddiası

Fransa’dki saldırıda militanların yaralı bir polisi başından vurarak öldürdüğü anların montaj olduğu iddia edildi.

Paris'te polisin öldürülme anı montaj iddiası
Paris'te polisin öldürülme anı montaj iddiası
GİRİŞ 08.01.2015 09:38 GÜNCELLEME 08.01.2015 09:38
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Paris’teki merkezine silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından 2’si polis 12 kişi hayatını kaybederken 10 kişi de yaralandı.

POLİSE ATEŞ AÇILDI

Saldırı anının bir bölümü amatör kamera tarafından kaydedilirken görüntülerde, Charlei Hebdo dergisine saldıranların çevreye ateş açtığı görülüyor. Görüntülere, bu sırada yaralanan bir polis memurunun yere düştüğü, daha sonra saldırganların polise yakın mesafeden uzun namlulu silahla ateş açtığı yansıyor. Saldırganlar olay yerinde bulunan siyah bir araca binerek olay yerinden uzaklaşıyor.



GÖRÜNTÜLER MONTAJ MI

Dünya basının da servis ettiği bu görüntülerde yerde yatan polisin yaralandıktan sonra başından vurularak öldürüldüğü belirtilirken, sosyal medyada görüntülerin montaj olduğu yönünde yeni bir tartışma başlatıldı.

TOZ ÇIKIYOR

Görüntüler yavaş çekim olarak oynatıldığında silahın namlusunun söylendiği gibi polis memurunun başına doğru olmadığı ve ateş sonrası merminin yerde yatan memurun yanına isabet etmesi sonrası toz bulutunun ortaya çıktığı görülüyor.

Bu videoyu izleyen twitter kullanıcıları saldırı anına ait görüntülerin montaj olduğu yönünde iddialarda bulunuyor. Twitter kullanıcıları videonun altına yaptıkları yorumlarda; yakın mesafeden uzun namlulu bir silahın yaralı polisi sarsması gerektiği, mermilerin polise isabet etmediği ve herhangi bir kanamanın görülmediği gibi ifadeler kullandı.

Charlei Hebdo Dergisi 2012 yılında Hz. Muhammed karikatürleri yayınlamış ve tepki toplamıştı. Fransa, karikatüre gösterilen tepki nedeniyle yaklaşık 20 kadar ülkedeki diplomatik temsilciliklerini ve diğer resmi kuruluşlarını geçici süre ile kapatmıştı.

YORUMLAR 5
  • pirana61 9 yıl önce Şikayet Et
    kafadan vurulan bir insanın kafa tası parçalanır kalaşnikof ile vurulan bir insandan ise kan bolca akar ama vurulan polisten ne hikmetse 1 gram bile kan çıkmamış her trafı şüphe dolu olayın
    Cevapla
  • Mehmet Atas 9 yıl önce Şikayet Et
    Saldirganlarin elinde kalasnikof marka otomatik tüfekler var bence montaj degil o toz sanilan sey barut gazi ve kalintilari kalasnikof marka silahlarin bir özelligidir aslinda bu normalde her askerlik yapmis türk vatandasinin bilecegi birseydir bu kalasnikof marka silahlarinin namlusunu ucunda alevi cevrildigi yönde bir birbucuk metre püskürten bir mekanizma vardir bu aslinda gece catisma sirasinda düsmani sasirma amaclidir bu sebeple toz baska bir yerden cikiyor
    Cevapla
  • MUSTAFA 9 yıl önce Şikayet Et
    dün pariste işid in kafa kesme senaryosuna benzer bir senaryo uygulandı. parisin göbeğinde elini kolunu sallayıp 12 kişiyi öldüremezsin. 11 eylül neyse dünkü olay odur. 11 eylülde ölümler gerçek dünküler mizansendi. koca caddede bir allahın kulu yok. güvenlik kamerası ve cep telefonuyla gizlice çekimler hepsi birer kurgu. bunu bu haberi gördüm diye yazmıyorum . dün haberi ilk gördüğümde sanki hollywod filmi izlediğimi sandım. bu kadar kusursuz yapmasaydılar inanaırdım belki.
    Cevapla
  • Istanbullu 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar ALLAH sonunu hayirli eylesin bu büyük bir Komplo hemde Mosad komplosu,Almanyada yükselen Islamofobi zamani manidar,Misirda oldugu gibi Cezayirdede cok Sayida Hiristiyan var bunu Kulana bilecek.
    Cevapla
  • ArananAdam 9 yıl önce Şikayet Et
    Merminin değdiği yer ile polisin kafası ile 1 metre mesafede hem 7.62 çapındaki bir mermi kafanıza sıkılsa kanı bırakın beyniniz dışarı akar ama nedense kan bile yok vurulan polisin kafasında..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail Savunma Bakanı'nın savaş sonrası Gazze planı ortaya çıktı
İmamoğlu’ndan Kobani Davası açıklaması: Siyasi karar, hiç kimsenin vicdanı rahat edemez