Liderlerden Charlie'ye karşı sabır çağrısı

İngiltere'deki Müslüman toplumu liderleri, Müslümanlara sabırlı ve ölçülü olmaları çağrısı yaptı.

Liderlerden Charlie'ye karşı sabır çağrısı
Liderlerden Charlie'ye karşı sabır çağrısı
GİRİŞ 14.01.2015 13:49 GÜNCELLEME 14.01.2015 13:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiltere'deki Müslüman toplumunun önde gelen isimleri, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun geçen haftaki saldırıdan sonra çıkardığı ilk sayısının kapağında Hz. Muhammed'i tasvir etmesi üzerine açık mektup yayımlayarak, ülkedeki Müslümanlara sabırlı ve ölçülü olmaları çağrısında bulundu.

Britanya Müslüman Konseyi'nin (MCB) internet sayfasında yayımlanan mektuba 50'den fazla Müslüman din adamı imza attı.

Müslümanların ifade özgürlüğüne inandığına işaret edilen mektupta, "Birçok Müslüman, karikatürler yüzünden kaçınılmaz şekilde incinecek, gücenecek ve üzülecek. Ancak bizim tepkimiz, Hz. Muhammed'in nazik ve merhametli karakterini yansıtmalıdır. Sevgili Peygamberimizin sonsuz sabrı, hoşgörüsü, nezaketi ve merhameti, şu an verilebilecek en iyi yanıttır" ifadeleri yer aldı.

"Ağırbaşlı, asil ve ölçülü olmalıyız" denilen mektupta hükümetlere, sivil toplum kuruluşlarına ve basın organlarına fikir ayrılığı ve hor görmek yerine karşılıklı saygı ve birlik kültürünü geliştirmeleri çağrısında bulunuldu.

YORUMLAR 2
  • defolun. 9 yıl önce Şikayet Et
    Maide 33 : Allah ve Resulüne karşı savaşan ve yeryüzünde fesat çıkarmaya çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri veya asılmaları yahut ayak ve ellerinin çaprazlama kesilmesi, ya da yeryüzünde başka bir yere sürgün edilmeleridir. Bu, dünyada onlar için bir zillettir. Ahirette ise onlar için büyük bir azab vardır. firavunun neden musa as. Iman etmedigini simdi daha iyi anliyorum. Makam ve koltuk sevdasi.
    Cevapla
  • Kimin Liderleri??? 9 yıl önce Şikayet Et
    Batının kuklaları ancak batıya karşı sabrı telkin eder, size neden kafirsiniz diye üstünüze gelen mi var, yok siz hak olana saygı göstereceğinize, batıl olana ve bize her türlü hakareti yapan batıya karşı sabır telkin ediyorsunuz, sabır telkin etmeyin, petrol,maden,gıda vermemekle tehdit edin bakın inanıcınıza dil uzatan kalırmı...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu'dan Özgür Özel'e cevap!
İmamoğlu'na ‘Roma’ ziyareti tepkisi: 'Büyük gol yiyecekler'