Sarkozy'den saldırı sonrası şüpheliler için öneri

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Sarkozy, Paris saldırısına ilişkin poliste kaydı olanlara ev hapsi ve elektronik kelepçe önerisinde bulundu.

Sarkozy'den saldırı sonrası şüpheliler için öneri
Sarkozy'den saldırı sonrası şüpheliler için öneri
GİRİŞ 16.11.2015 03:10 GÜNCELLEME 16.11.2015 03:10

Fransa'da ana muhalefetteki Cumhuriyetçiler Partisi lideri ve eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, poliste kaydı olan radikallerin ev hapsinde tutulmasını istedi.

Sarkozy, Paris'teki terör saldırılarının ardından "TF1" televizyon kanalında yaptığı açıklamada, "Ben poliste kaydı olanlara elektronik kelepçe takılarak ev hapsinde tutulmalarını öneriyorum, bu sayede istihbarat servisleri bu kişileri daha yakından izleyebilir'' ifadesini kullandı.

Radikal dinci grupların internet sitesine girenlerin de radikal dinci olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Sarkozy, "Bu suç sayılmalı, nasıl sübyancıların sitesine girmek suç ise bu sitelere girmekte suç sayılmalı" dedi. 

İktidarın ulusal güvenliği garanti altına alacak bütün önlemlerine destek vereceklerini ifade eden Sarkzoy, alınacak önlemlerin gerekliliğine inanmaları halinde, bu konuda kesinlikle hiçbir polemiğe girmeyeceklerini bildirdi. Sarkozy, "Bir savaş sürecindeyiz, bu uzun sürecek, iç güvenlik politikamızı buna uygun geliştirmek zorundayız" dedi.

Paris'te gerçekleşen terör saldırılarında 132 kişi hayatını kaybetmiş, 349 kişi de yaralanmıştı. Altı farklı noktada gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"