Fransız polisinin operasyonları sona erdi

Fransız polisinin Paris'teki terör saldırıları ile ilgili olarak başkentin kuzeyindeki Saint-Denis banliyösünde yaptığı operasyon sona erdi.

Fransız polisinin operasyonları sona erdi
Fransız polisinin operasyonları sona erdi
GİRİŞ 18.11.2015 13:18 GÜNCELLEME 18.11.2015 13:18

Hükümet Sözcüsü Stephan Le Foll, sabaha karşı başlayan ve 13 Kasım'da Fransa-Almanya futbol maçı sırasında iki canlı bomba saldırısının yapıldığı Stade de France'a 1 kilometre mesafede gerçekleştirilen operasyonun bittiğini duyurdu.

Paris Savcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, operasyon sırasında bir kadın teröristin üzerindeki bombayı patlatarak öldüğü bildirilmişti. 

Polis kaynakları ise ikinci bir teröristin de polis tarafından öldürüldüğünü duyurmuş, operasyon sırasında 7 kişinin gözaltına alındığını kaydetmişti.

Operasyonda görevli 5 polisin de hafif şekilde yaralandığı kaydedildi. Fransız basınına konuşan bölge valisi ise operasyon sırasında hiçbir sivilin yaralanmadığını söyledi.

Bölgede çok sayıda itfaiye ve ambulans aracı gözlenirken operasyonun sona ermesiyle tahliye çalışmaları başladı.

Operasyon havadan da polis helikopteriyle takip edilirken bölgede halka "evinizden çıkmayın ve camlarınızı kapatın" çağrısı yapılmıştı. 

Güvenlik güçlerinin operasyonunun, Paris'teki saldırılarda yer aldığı bildirilen iki terörist ile saldırı emrini veren Ebu Ömer olarak bilinen Abdelhamid Abaaoud isimli zanlıyı yakalamaya yönelik olduğu ifade edilmişti. Abaaoud'un operasyonda yakalanıp yakalanmadığı konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı.

Altı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti. Polis saldırıların ardından kaçan iki teröristin arandığını bildirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik