Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'dan OHAL kararı

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, ülkedeki olağanüstü halin devam edeceğini ve bu geceden itibaren 3 aya çıkaracaklarını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'dan OHAL kararı
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'dan OHAL kararı
GİRİŞ 18.11.2015 16:32 GÜNCELLEME 18.11.2015 16:32

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Paris'te terör saldırıları sonrası başlatılan operasyonlar hakkında konuştu.  Ülkede devam edn olağanüstü hal durumunun bu geceden itibaren 3 aya çıkacağını belirten Hollande, şunları söyledi:

TERÖRİZM BİZİ HEDEF ALDI

"Yaşananlar gösterdi ki terörizm bizi hedef almıştır. Mali kaynaklarıyla elindeki kaynaklarla bize savaş ilan etmiştir. Travma geçiriyorlar. Aileleri keder içerisindeler. Bu saldırılar Paris'i ve Saint Denis'i göz yaşlarına boğdu. Fransa'yı yasaya boğdu.

ÇOK ÖFKELİYİZ

Çünkü bütün ülke saldırı altındaydı. Ülkenin temsil ettiği değerler hedef alındı. Fransa'nın nesiller boyunca temsil ettiği özgürlüğü hedef almaktaydı. Saldırıya uğrayan şeyler bunlardı. Çünkü bu barbarlar Fransa halkının çok kültürlülüğünü ayrım yapmadan hedef aldılar. Çünkü Fransa canlılığı comertliği özgürlüğü ve hayatı temsil ediyor. Çok yoğun duygular içerisindeyiz. Çok öfkeliyiz. Herkes bu saldırganları etkisiz hale getirmek istiyor. Suriye'deki operasyonlardan geri adım atmayacağız. Operasyonlarımız daha da yoğunlaşarak devam edecek.

OHAL 3 AYA ÇIKACAK

Hiçbir şey bizi ayıramaz. Seçimlere katılan herkes sorumluluklarının farkında. Özgürlüklerimize yeniden kavuşmak için elimizden geleni yapacağız. Olağanüstü hal bu geceden itibaren üç aya çıkartılacak. Onlara mali anlamda destek sağlayan herkesi ortaya çıkaracağız."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'ın ateşkes yanıtı sonrası Refah'a yoğun hava saldırısı başladı!
Türkiye'nin hamlesi işgalci İsrail'i derinden vurdu: Bu işe başka ülkeler de bulaşırsa...