Peçeli Müslümana 18 ay hapis

Belçika'da peçe giydiği için polis tarafından müdahale edilen ve polise direnen Müslüman bayan için 18 ay hapis cezası isteniyor.

Peçeli Müslümana 18 ay hapis
Peçeli Müslümana 18 ay hapis
GİRİŞ 10.12.2015 13:33 GÜNCELLEME 10.12.2015 13:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Belçika'da Başsavcılık, 'nikab' adı verilen peçe giyen Müslüman bir bayana, polis tarafından kontrol edildiği sırada güç kullanarak karşı çıktığı iddiasıyla 18 yıl hapis cezası verilmesini istiyor.

Müslüman bayan 2012 yılı başında Brüksel'de polis tarafından peçeli olduğu gerekçesiyle gözaltına alınarak karakola götürüldü. Belçika'da kadınların peçe takarak yüzlerini örtmeleri kanunen yasaklanmıştı.

Mahkemeye birçok polisin tanık olarak katılacağı bildirildi. Gözaltına alma sırasında Müslüman bayanın iki polisi yaraladığı öne sürüldü. Müslüman bayanın karakola götürülmesi nedeniyle olaylar meydana gelmiş, Brüksel'in Molenbeek semtinde gençlerle polis arasında çatışma çıkmıştı.

2011'den beri Belçika'da geçerli olan peçe yasağı kanununa göre, bu şekilde yüzünü örten bayanlara 140 Avro para cezası veriliyor. Tüm ülkede peçe takan Müslüman bayanların sayısı ise yalnızca 270.

YORUMLAR 3
  • napsitli 8 yıl önce Şikayet Et
    Ah ALLAHim biz simdi Osmanli gibi güclü olsaydik bunlar hic seslerini cikarabilirmiydi?
    Cevapla
  • ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    bugün peçeli yarın türbanlı. kıyametler alametleri ard arda geliyor.
    Cevapla
  • recep 8 yıl önce Şikayet Et
    18 aymı 18 yilmı ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!