Almanya'da solcu gruplarla polis arasında çatışma

Almanya'nın Leipzig kentinde dün Neo-Nazilerin düzenlediği gösteriyi protesto eden solcu gruplar ile polis arasında çatışma çıktı

Almanya'da solcu gruplarla polis arasında çatışma
Almanya'da solcu gruplarla polis arasında çatışma
GİRİŞ 14.12.2015 15:41 GÜNCELLEME 14.12.2015 15:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Almanya’nın Leipzig kentinde Neo-Nazi grupların dün gerçekleştirdiği eyleme karşı düzenlenen anti-faşist gösterilerde kent sokakları savaş yerine döndü. Doğu Almanya'da bulunan Leipzig kentinin Südvorstadt semtindeki gösterilere yaklaşık 1.000 kişi katıldı. Göstericilerden bir grup ile polis arasında çatışma çıkarken, çöp bidonları ateşe verildi, polis tazyikli su kullandı.

70 POLİS YARALANDI

Gün boyu devam eden olaylarda 70 polis ile birçok gösterici yaralandı. Onlarca eylemciyi gözaltına alan Almanya polisi, Neo-Nazi eylemine karşı eylemde olan sol ve alternatif grupların kendilerine saldırdığını iddia ediyor. Çatışmalarda gözaltına alınanlar arasında Neo-Nazilere karşı duruşuyla bilinen din adamı Lothar König de bulunuyordu.

König’in daha sonra serbest bırakıldığı, ancak hakkında soruşturma açıldığı da öğrenildi. Leipzig Belediye Başkanı Burkhard Jung, yaşananları “şoke edici” olarak tanımlarken, aşırı sağcılara karşı düzenlenen barışçıl gösteriyi polisle çatışarak sabote eden grubun sokak terörü gerçekleştirdiğini ifade etti.

YORUMLAR 3
  • Anonim 8 yıl önce Şikayet Et
    diren almanya iyi diren hemde . ne oldu şemsiye galiba
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Olaylari kaygiyla izliyoruz polis su ve gaz sikmasin bize oyle diyorlaedi diren :)
    Cevapla
  • YavMid 8 yıl önce Şikayet Et
    olayları "kaygıyla" izliyoruz...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!