Mescide hain saldırı! Kur'an'ı yakmaya çalıştılar

Fransız adası Korsika'da bir mescid saldırıya uğradı. Yetkililer, mesciteki Kuran-ı Kerim'lerin yakılmaya çalışıldığını açıkladı.

Mescide hain saldırı! Kur'an'ı yakmaya çalıştılar
Mescide hain saldırı! Kur'an'ı yakmaya çalıştılar
GİRİŞ 26.12.2015 12:07 GÜNCELLEME 26.12.2015 12:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

BBC'nin haberine göre; birkaç yüz kişi perşembe günü pusuya düşürülüp yaralanan iki itfaiye eri ve bir polis memuruna destek vermek için başkent Ajaccio'da toplandı.  

Bazı göstericiler, perşembe günü olayların çıktığı kentin yoksul bölgesine doğru yürümeye başladı. AFP'nin haberine göre; "Araplar defolun! Burası bizim ülkemiz" diye slogan atan göstericiler, daha sonra bir mescide saldırdı. Aralarında Kuran-ı Kerim'lerin de bulunduğu bazı kitapları yaktı. 



Fransa Başbakanı Manuel Valls, olayın ardından yaptığı açıklamada, saldırıyı “kutsala saygısızlık” olarak tanımladı ve "kabul edilemeyeceğini” söyledi. 



İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ise hem acil servis yetkililerine hem de mescide yönelik saldırının faillerinin yakalanacağına dair söz verdi. Cazeneuve, Fransa'da "ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına yer olmadığını" da sözlerine ekledi.

YORUMLAR 2
  • Abdulhamid Han 8 yıl önce Şikayet Et
    La ilahe illallah.Muhammed un Rasullullah.Allah hakkinizdan er yada geç gelecek.Bekleyin.
    Cevapla
  • Son Osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Yırttığınız Kuranı Kerim gibi sizde ortanızdan yırtılacaksınız,Yaktığınız Kuran gibi yanarak can vereceksiniz bekleyin artık bakalım Allah'ın hükmünü......
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Benim verilerimle ne olacak?' demeyin! Uzman isim 2016'daki çarpıcı olayı hatırlattı!
Dünya gündemini sarsan iddia: Netanyahu gizli mektupla para istemiş!