Abhazya da Türkiye'ye yaptırım kararı aldı!

Rus uçağını düşürmesinin ardından Rusya'nın Türkiye'ye karşı aldığı ekonomik yaptırımlara Abhazya Cumhuriyeti de katıldı.

Abhazya da Türkiye'ye yaptırım kararı aldı!
Abhazya da Türkiye'ye yaptırım kararı aldı!
GİRİŞ 12.01.2016 08:34 GÜNCELLEME 12.01.2016 08:40
Bu Habere 231 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Suriye sınırında bir Rus uçağını düşürmesinin ardından Rusya'nın Türkiye'ye karşı aldığı ekonomik yaptırımlara Abhazya Cumhuriyeti de katıldı. Abhazya Başbakanı Artur Mikvabiya, Türkiye'ye karşı yaptırımlar içeren bir kararnameyi bugün imzaladı.

BELİRLİ ÜRÜNLERE KISITLAMA

İmzalanan kararnameye göre Abhazya Ekonomi ve Tarım bakanlıkları ile Devlet Gümrük Komitesi'nin "Türkiye'den gelen belli ürünlere karşı kısıtlayıcı tedbirler konusunda 20 Ocak tarihine kadar tekliflerini sunmaları" bekleniyor.

Kararname aynı zamanda Ekonomi Bakanlığı'na, Abhazya hükümeti sözleşmelerine göre çalışan Türk mercilerini yasaklaması konusunda tedbir alma talimatı veriyor. Buna 2015-2017 yılları arasında Abhazya'nın sosya-ekonomik kalkınmasına yardımcı olmak için yapılan yatırım programları da dahil olacak.

RUSYA İLE ORTAK DIŞ POLİTİKA GÜDÜYOR

Kararname ayrıca Türk kar amacı gütmeyen kuruluşlara da kısıtlamalar getiriyor.

Kararname, bu tedbirlerin Rusya ve Abhazya arasında imzalanan Stratejik Ortaklık ve İşbirliği Anlaşması'nın 4'üncü maddesine göre uygulandığı belirtiliyor. Bu anlaşmaya göre Rusya ve Abhazya'nın ortak bir dış politika gütmeleri öngörülüyor.

YORUMLAR 231
  • mevhibe inal 8 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKLER Putin'den memnundu. Mr. Putin'den memnun olmayanlar, aynı zamanda Sn. Erdoğan'dan memnun olmayan Siyonistler..
    Cevapla
  • sinan 8 yıl önce Şikayet Et
    Öyle biyermi var :)))
    Cevapla
  • ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    oradaki ülkelerin halkları türkiyeye karsı tutumda değiller ancak basındaki kuklaları putin bizzat yerlestirdi. çeçen cumhurbaskanı bile putinin köpeğidir
    Cevapla
  • okd 8 yıl önce Şikayet Et
    kıyamete kadar sürecek olan dinler savaşında hak ile batılın mücadelesinde şimdiye kadar olan durumda bir yanda yüzde doksanı müslüman olan Türkiye diğer yanda büyük çoğunluğu ortodoks hristiyan olan abhazya devleti hiç bir zaman dost olamayacağı için ayrıca türkiyede abhazlarda müslüman olduğundan onlarla fazlaca bir bağlantılarının kaldığını sanmıyorum... bu bağlamda onların rus yanlısı olması çok doğal ve bu mücadelemiz kıyamete kadar sürecektir.. Allah CC Ümmet-i Muhammed (SAV) in yardımcısı olsun...
    Cevapla
  • cengiz 8 yıl önce Şikayet Et
    öle bir devlet varmıydı ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...