Poroşenko’dan Kırım’ın kurtarılması için öneri

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Kırım'ın Rusya'nın egemenliğinden kurtarılması için yeni bir uluslararası mekanizma önerdi.

Poroşenko’dan Kırım’ın kurtarılması için  öneri
Poroşenko’dan Kırım’ın kurtarılması için öneri
GİRİŞ 15.01.2016 10:25 GÜNCELLEME 15.01.2016 10:25

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, yılın ilk basın toplantısında yaptığı konuşmada, Kırım'ın Rusya'dan kurtarılması için önerdiği Cenevre Plus isimli mekanizmada AB üyesi ülkeler, ABD ve Budapeşte Memorandumuna imza atan ülkelerin yer alması gerektiğini savundu.

Ayrılıkçıların kontrolünde bulunan Donetsk ve Lugansk bölgesinin Ukrayna'nın egemenliğine geçeceğini bildiren Poroşenko, "En uygun format Cenevre Plus'tur. Donbas ve Kırım'ın geri alınması siyasi ve diplomatik yollarla uluslararası hukukun uygulanması ile gerçekleşebilir" dedi.

Kırım’ın işgalden kurtarılması için yeni bir uluslararası mekanizma kurulmasını öneren Poroşenko, "Kırım'ın geri alınması mücadelesi gündemin birinci sırasında yer almaktadır. Ve biz yarımadanın işgalden kurtarılması için yeni bir uluslararası mekanizmanın oluşturulmasını öneriyoruz. Bence, en uygun format Cenevre Plus. Bu da Avrupa Birliği üyesi ortaklarımızın ABD’nin ve Budapeşte memorandumuna imza atan ülkelerin katılımı ile gerçekleşebilir. Donbas ve Kırım’ın geri alınması gibi meseleler siyasi ve diplomatik yollarla uluslararası hukuk ile gerçekleşebilir" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu