"Türk kızın katili göçmen olsaydı manşet olurdu"

Gizem Peker, Köln'de eski sevgilisi bir Alman tarafından bıçaklanarak yaşamını yitirdi. Alman medyası Peker’in ölümüne yeterince yer vermedi

"Türk kızın katili göçmen olsaydı manşet olurdu"
"Türk kızın katili göçmen olsaydı manşet olurdu"
GİRİŞ 02.02.2016 09:29 GÜNCELLEME 02.02.2016 09:30

Yılbaşında çok sayıda kadının sığınmacıların tacizine uğradığı suçlamasıyla ülke gündemine oturan Almanya’nın Köln kentinde yine bir göçmen cinayeti yaşandı. Ancak bu kez kurban bir Türk, katil ise bir Alman oluncu haftalardır manşetlerinden sığınmacıları indirmeyen Alman basını olaya kayıtsız kaldı. Köln’de meydana gelen olayda Elazığlı olduğu belirtilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Gizem Peker, 21 yaşındaki Alman eski sevgilisinin bıçaklaması sonucu yaşamını yitirdi. Gizem’in üniversiteden dönüşünü bekleyen saldırgan, saat 21.30 sıralarında Osthneim semtinde bıçakla saldırıya geçti. Gizem Peker, yardım istemeye vakit bulamadan Alman arkadışından ölümcül bıçak darbeleri aldı. Olay yerinden uzaklaşan eski sevgili Kalk semti polis merkezine giderek suçunu itiraf etti ve teslim oldu. Yaşamını yitiren Elazığlı genç kızın ailesi olayın şokunu yaşarken, Peker’in arkadaşları olayın gerçekleştiği yere bir buket çiçek bırakarak gözyaşı döktü.

Köln polisi, henüz olayın içeriği ile ilgili detaylı bilgi vermezken, soruşturmanın sürdüğünü açıkladı. Cinayet hakkında Alman basınında, Köln yerel basınının bile haber yapmaktan kaçındığı dikkat çekti. Sosyal medyada Gizem cinayetinde Alman basınının tavrı, “Katil göçmen olsaydı manşete çıkardı” sözleriyle eleştirildi.

YORUMLAR 8
  • kisai 10 yıl önce Şikayet Et
    mesele; su ve su testisi meselesi, arada yol var...
    Cevapla
  • HakikatCI 10 yıl önce Şikayet Et
    Bunu Turk sayan sizde kabahat!!!!
    Cevapla
  • Cengiz Göküzüm 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu tarihe not gecin
    Cevapla
  • zamansız 10 yıl önce Şikayet Et
    almanyanın her zamanki hali ! ! onlar alman normal böyle şeyler
    Cevapla
  • yunus 10 yıl önce Şikayet Et
    Kuranı bilseydi bunlar olmazdı..
    Cevapla
  • isa 10 yıl önce Şikayet Et
    geri kafalı boş insan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuyumcu, soygunu çay kazanını fırlatarak önlemeye çalıştı; o anlar kamerada
Güvenlik kaynaklarından son dakika açıklama: 'Türkiye savaşın tarafı değildir!'