AB liderleri 'Zaman'ı gündeme getiremedi

Daha önce basın özgürlüğü konusunda Türkiye'yi ağır eleştiren AB liderleri, göçmen krizi zirvesinde 'Zaman'a kayyum' konusunu açamadı.

AB liderleri 'Zaman'ı gündeme getiremedi
AB liderleri 'Zaman'ı gündeme getiremedi
GİRİŞ 08.03.2016 10:43 GÜNCELLEME 08.03.2016 11:06
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Financial Times, AB liderlerinin, Türkiye ile AB arasındaki göçmen krizi zirvesi sırasında, zirveyi tehlikeyi atmamak için Zaman gazetesine kayyum atanmasını çok fazla gündeme getirmemeye dikkat ettiğini yazdı.

Haberde özetle şu ifadeler yer aldı:

"AB liderleri, Türkiye'deki medyaya yönelik kısıtlamalara dair yapılacak güçlü itirazların göçle ilgili zirvedeki anlaşmayı tehlikeye atabileceğine dikkat ederek bu konuda parmak uçlarına basarak yürüdü.

"Birkaç lider, kamuoyu önünde ve özel görüşmelerde, Zaman'a kayyum atamasına dair endişelerini dile getirdi. Ancak eleştiriler, göçle ilgili herhangi bir anlaşmayı tehlikeye sokmamak için dikkatli bir şekilde belli bir ölçüde tutuldu.

ELEŞTİRİLER ÖNCEKİLERDEN DAHA HAFİF KALDI

"Belçika, Fransa ve Lüksemburg konuyla ilgili kamuoyu önünde eleştirel değerlendirmeler yaptı. İngiltere ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ise Türk Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bundan bahsedenler arasındaydı.

"Bazı liderler zirvenin başlamasından önce ılımlı eleştirilerde bulundu. Fransız Cumhurbaşkanı François Hollande, 'Basın her yerde olması gerektiği gibi Türkiye'de de özgür olmalıdır' dedi.

MERKEL SESSİZ KALDI

"Almanya, 'Konu Şansölye Angela Merkel'in Davutoğlu ile görüşmesinde gündeme getirildi' dedi. Ancak Merkel, sessiz kaldı."

Zaman gazetesi Cuma günü kayyuma devredilmişti.

YORUMLAR 10
  • nsrckr 8 yıl önce Şikayet Et
    inanmayın güvenmeyin bizi ab ye almazlar bunu herkes bilsin bizde ab ye girmek için yırtınmayalım yanlış yapıyoruz bizim haçlı ittifakında işimiz yok
    Cevapla
  • hadde 8 yıl önce Şikayet Et
    proje ucuza gitti.
    Cevapla
  • Aydın 8 yıl önce Şikayet Et
    aslında almanların ve diğer batılı ülkelerin yapmak isteyipde yapamadını türkiye yapmıştır. basın özgürlük denen söylemin arkasına saklanıp, siyasetle hergün dalga geçer gibi tutumda bulunmaya hakkı yoktur. adalet herkese aynı mesafede olmalıdır. siyonistler ve haçlılar şunu yavaş yavaş anlıyorlar, türkiyeyi artık türkler yönetmekte. onların on yıllardır türklere sunduğu kuklalar değil.
    Cevapla
  • MURAT 8 yıl önce Şikayet Et
    cübbelinin dediği gibi saman tv vardı kapandı şimdide saman gazetesi bitti artık.bir de bunlar zaman namazın tersi diye bununla övünüyolardı. neymiş gizli mesaj varmış zaman tersten oku namaz, ulan namazda bile işiniz tersti sizin burdan bile belliydi herşey :))
    Cevapla
  • ismet 8 yıl önce Şikayet Et
    ikiyüzlüler ne yapsın. aralarında birtane adam gibi lider yok ki. ömürleri yaltaklık, kıskaçlık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu