İmamları vatandaşlıktan atmak istiyorlar!

Danimarka, anayasasına ve temel değerlerine aykırı vaazda bulunan cami imamlarının vatandaşlık haklarının ellerinden alınmasını destekliyor.

İmamları vatandaşlıktan atmak istiyorlar!
İmamları vatandaşlıktan atmak istiyorlar!
GİRİŞ 23.03.2016 15:20 GÜNCELLEME 23.03.2016 15:45
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Danimarka Halk Parti’sinin ise önümüzdeki günlerde parlamentoya bu konuda iki yasa tasarısı sunacağı öğrenildi. Tasarılardan birincisi Danimarka’da radikal görüşleri ile kamuoyunun gündemine gelen Grimhöj Camisi imamı Abu Bilal’in Danimarka vatandaşlığının geri alınmasına yönelik. Danimarka Halk Partisi’nin bu tasarısını Muhafazakar Halk Partisi, Sosyal Demokrat Parti ve Liberal Parti sözcüleri desteklediklerini açıkladılar.

Danimarka Halk Partisi anayasaya ek olarak din özgürlüğünü kısıtlayan (!) bir yasanın çıkarılmasını da savunuyor. Partinin göçmen sorunları ile ilgili sözcüsü Martin Henriksen Danimarka Anayasası’nın toplumun temel değerleri ve kamu düzeni ile çelişmediği sürece kişilerin dini görevlerini yerine getirebileceklerini garanti altına aldığını iddia ederek “İslâmi kuralları vaazında destekleyen bir kamu düzenini bozuyor demektir” diye savundu.

Danimarka’nın TV2 televizyon kanalının ‘‘Peçenin Destekçisi Camiler’’ belgesel programından sonra Danimarka’da imamlar sorunu kamuoyunda geniş olarak tartışılmaya başladı. Hükümetteki ırkçı sağ koalisyon hükümetinin Başbakanı Venstre Partisi lideri Lars Lokke Rasmussen’de radikal imamlar konusunda ne yapılabileceğini tartışmak üzere konunun tarafları STK temsilcilerini toplantıya çağırdı.

Son olarak bir Danimarka mahkemesi Cezayir kökenli Danimarka vatandaşı imam Said Mansour’u “sosyal medyada terörizm kışkırtıcılığı” yapmaktan suçlu bulmuş ve Danimarka vatandaşlığının düşürülerek yurt dışı edilmesine karar vermişti.

KAYNAK: MİLLİ GAZETE
YORUMLAR 8
  • karaşafak 8 yıl önce Şikayet Et
    hani fikir özgürlüğü vardı bumu fikir özgürlüğü bu korku 6 ay yeter size siz terörle oyalanadurun bizim ulaşacağımız hedefler var 2023 ede az kaldı osmanlı geliyor emir alacaksınız ve yerinede getireceksiniz tereddütsüz bize muhtaç hale getireceğiz inşaallah
    Cevapla
  • abi 8 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar boş konuşuyorsunuz yaaa
    Cevapla
  • ankara 8 yıl önce Şikayet Et
    hmmmm danimarka yanlış atı oynuyor yakışmıyor demiycem çünkü bu güne kadar ab den ne gördü ki danimarkadan görsün islam kurallarına göre vaaz vermezse zaten o imam olmaz :) islam ilgi topladığı için bu yollara başvuruyorsunuz bombayı patlattınız şimdi de masum ayağı çekip müslümanları eziceksiniz islamı kötü göstereceksiniz
    Cevapla
  • hayati 8 yıl önce Şikayet Et
    avrupaya gazap ve belalarin gelecegini gosterir bu hareket. herkes bunu zahiri bunlar dine karsi islama karsi diyebilir. eger ALLAH bir bolge bir beldeye veya bir kavme gazap edecekse muminler yani inananlari bir vesile ile cikarir. bu imamlar peygamber degil o yuzden danimarkanin azmis olanlarina atin vatandasliktan diye ALLAH onlara seytan vesile ederek inananlari koruyor. ben bu hareketin inananlar icin HAYIR oldugunu dusunuyorum.!!!
    Cevapla
  • KOCASOLAK 8 yıl önce Şikayet Et
    Danimarka da ve diğer ab ülkelerinde özgürlük ve adalet sadece kendileine ve kendileri gibi düşünenlere var. Dünyanın en bagnaz ve ırkcı milletinden oluşan bu hırsız ve çapulcu korsan vikinglerin torunlarından başka ne beklenir ki. Danimarka da sadece devlet tv leri vardır ve bunlar dışında birkaç dışardan yayın yapan alman ve sadece devlet tv si olan isveç ve norveç kanalları vardır. ama bizdeki gibi özgürlük kisvesine sığınmış vatan hainleri olmadığı için yani onlara hayat hakkı tanımadıkları için dünyaya en özgürlükcü millet olarak tanıtılıyorlar. özgürlüğü çıplaklık ve cinsellik olarak gören dünya bu dolmaları yutuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'