Snowden: Türkiye uyarmıştı

Edward Snowden: Brüksel saldırısı önlenebilirdi, Türkiye Belçika’yı uyarmıştı.

Snowden: Türkiye uyarmıştı
Snowden: Türkiye uyarmıştı
GİRİŞ 26.03.2016 15:17 GÜNCELLEME 26.03.2016 15:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) sırlarını ifşa eden eski istihbarat görevlisi Edward Snowden, Brüksel’de gerçekleşen terör saldırısının “geleneksel istihbarat yöntemleriyle” engellenebileceğini belirterek “Türkiye Belçikalı yetkilileri uyarmıştı” dedi.

2013’te NSA belgelerini sızdırarak dünya gündemine oturan ve ardından Rusya’ya sığınmacı olarak yerleşen Snowden, ABD’nin Arizona Üniversitesi’nde dün düzenlenen bir panele telekonferansla katıldı.

Sputnik’in haberine göre Türkiye’nin terör eyleminden önce Belçika hükümetini “saldırıyı yapacak şahısların şüpheli faaliyetleri konusunda uyardığını” belirten Snowden, şu ifadeleri kullandı:

“Belçika saldırısı geleneksel istihbarat yöntemleriyle engellenebilirdi… Kaynaklar yanlış kullanılıyor. Çok fazla (istihbarat) topladığınızda hiçbir şey anlayamıyorsunuz. Odağınızı kaybediyorsunuz. Her şey o gürültüde kayboluyor, kör oluyorsunuz. Artık o kadar çok bilgiyi tasnif edip gizliyoruz ki hayatlarımızı gerçekten tehdit eden bir sırrın ne olduğunu anlamaz hale geliyoruz.”

Snowden, Rus yetkililerin de 2011’de Tamerlan Çarnayev konusunda ABD’yi uyardığını ekledi. Çarnayev, 2013’te kardeşiyle birlikte Boston Maratonu’nu bombalamıştı.

YORUMLAR 4
  • Aslantepeli 8 yıl önce Şikayet Et
    Assange denen herif de snowden gibi kralice ajanidir. Rusya snowdeni biliyor. Abd'deki cumhuriyetciler gibi. Kimler birlikte bak Usta. Yalanlara inanma. Benim ceb'te virus var. ALLAH BUYUK
    Cevapla
  • eray akalın 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın birçok askeri stratejik bilgilerini rusyaya sızdırmıştır.Dolayısyla,amerikanın,rusya karşısında caydırıcılığını yitirmesinde bu adamın etkisi çok olmuştur. Rusya,amerikada ne var ne yok çoğunu öğrenmiş,ve bunlara karşı önlemler almıştr.
    Cevapla
  • garıban 8 yıl önce Şikayet Et
    özgürlükçü amerika bizim işlerimize burnunu sokacağına ilk önce kendisine çeki düzen versin.Snowden iki yıldır ülkesinden uzak mülteci konumunda bulunuyor
    Cevapla
  • Seko 8 yıl önce Şikayet Et
    bu adam rusyanın elinde bilginize
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!