Lahey, Boşnakların katilini akladı

Sırp kasap Radoncic'in kopyası Çetnik Vojislav Seselj, Bosna savaşında işlemiş olduğu hiç bir suçtan Lahey'de sorumlu bulunmadı!

Lahey, Boşnakların katilini akladı
Lahey, Boşnakların katilini akladı
GİRİŞ 31.03.2016 14:28 GÜNCELLEME 31.03.2016 14:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Lahey'de bugün durulması yapılan Vojislav Seselj, mahkeme tarafından beraat ettirildi.Lahey'deki mahkeme Sırp savaş suçu zanlısı Çetnik lider Vojislav Seselj hakkında beraat kararı verdi. Yargıç Jean-Claude Antonetti, ""Vojislav Seselj artık özgür bir adam oldu" açıklaması yaptı. 

Çetnik lider Seselj, 9 maddelik iddianamede, "insanlığa karşı suç işlemek" başlığı altında sürgün, sınır dışı etmek ve insanlık dışı eylemlerde bulunmak, "savaş kurallarını ihlal etmek" başlığı altında ise adam öldürmek, işkence etmek, acımasızca davranmak, yıkım, ibadethane ve eğitim kurumlarına zarar vermek, kamu ve özel mal varlıklarını yağmalamaktan suçlanmıştı.

Sırp Radikal Partisi eski lideri Seselj, 1991-1993 yılları arasında Bosna Hersek, Hırvatistan ve Sırbistan'ın kuzeyindeki Vojvodina'da Sırp olmayan halklara karşı savaş suçu işlemişti

 

YORUMLAR 3
  • Erol 8 yıl önce Şikayet Et
    Gavurun adaleti anca bu kadar olur...
    Cevapla
  • demir ersoy 8 yıl önce Şikayet Et
    eğer ölenler hırıstiyan olsaydı müabbet verilirdi bunu sudan devletbaşkınına karşı aldıkları kararda gördük suçu olmadığı halde
    Cevapla
  • ARİF KARA 8 yıl önce Şikayet Et
    bu adam sırbıstan yada bosnada normal hayatına devam edebilirse, bosnaklar ve hırvatlar bundan utanmalı,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim