Poroşenko'dan Rusya'ya sert tepki

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Kırım Tatar Milli Meclisi'nin faaliyetlerini durdurma kararının alınmasına sert tepki gösterdi.

Poroşenko'dan Rusya'ya sert tepki
Poroşenko'dan Rusya'ya sert tepki
GİRİŞ 14.04.2016 03:38 GÜNCELLEME 14.04.2016 03:38

Poroşenko, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, yarımada halkı üzerinde Stalin politikalarının yeniden canlandırıldığını öne sürdü. Poroşenko, “Kırım Tatar halkı üzerinde tutuklamalar ve siyasi mahkemeler onlar (Rusya) için az geldi, bütün Meclisi yasaklamaya karar verdiler. Direktifle bütün halkın sesini kısmayı, temsil hakkını ve haklarını savunmalarını ellerinden almaya çalışıyorlar. Bu, Rus işgalcilerin hukuksuz ihlal ettiği Kırım'da temel insan hak ve özgürlüklerinin ihlalidir. Bu, yarımadanın yerli halkı üzerinde Stalin politikalarının yeniden canlandırılmasıdır” ifadesini kullandı.

Her gün Kırım halkının işgal nedeniyle yeni bir tehdit ile karşı karşıya kaldığını vurgulayan Poroşenko, “Uluslararası topluma sesleniyorum, bu kanunsuzluk ancak Rusya'nın yarımadayı ilhaktan vazgeçmesi, yarımadadan işgalci askerlerini tamamıyla çekmesiyle durdurulabilir” açıklamasını yaptı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini