15 heykele gaz maskesi takıldı

Greenpeace eylemcileri, hava hava kirliliğine dikkat çekmek için Londra’da Trafalgar Meydanı’ndaki 15 heykelin yüzüne gaz maskesi taktı.

15 heykele gaz maskesi takıldı
15 heykele gaz maskesi takıldı
GİRİŞ 19.04.2016 10:45 GÜNCELLEME 19.04.2016 10:45

Britanya polisi eylemden dolayı sekiz aktivisti tutukladı. Gaz maskesi takan heykeller arasında parlamento binasının dışındaki eski başbakan Winston Churchill, Buckingham Sarayı’nın önündeki Kraliçe Victoria ve Piccadilly Circus’taki Eros da vardı.

CANLI OLSALARDI..

Greenpeace eylemle ilgili açıklamasında, “Gözlemlerimiz bu heykeller canlı olsalar, birçoğunun tehlikeli bir hava soluyor olacağını gösteriyor. Milyonlarca Londralı, küçük çocuklar da dahil, aynı havayı soluyor” dedi.

Buckingham Sarayı’nın önündeki Kraliçe Victoria heykeli.

Greenpeace eylemle önümüzdeki ay yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde göreve gelecek isme temiz hava sahası çağrısı yaptı.

Trafalgar Meydanı’ndaki Amiral Nelson anıtı.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Polis ise iki kişiyi efsanevi Britanyalı denizci Horatio Nelson adına yapılan 52 metrelik anıta tırmanırken zarar verdikleri gerekçesiyle tutukladığını duyurdu. Ayrıca dört aktivist parlamento yakınlarındaki Oliver Cromwell heykeline, iki aktivist de Hyde Park’taki Wellington Dükü anıtına tırmandıkları için gözaltına alındı.

Piccadilly Circus’taki Eros heykeli.

Oliver Cromwell, 17’inci yüzyılda İngiliz monarşisini geçici olarak yıkan isyana öncülük etmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar