AB soykırım safsatasına desteğini geri çekti!

AB, Alman Dresden Senfoni Orkestrası'nın 1915 olayları adı verilen sözde soykırımı konu alan 'Aghet' projesine desteğini geri çekti.

AB soykırım safsatasına desteğini geri çekti!
AB soykırım safsatasına desteğini geri çekti!
GİRİŞ 25.04.2016 12:56 GÜNCELLEME 25.04.2016 13:02

Dresden Senfoni Orkestrası, 1915 olaylarının yıl dönümünde 'Aghet' (Ağıt) adlı bir konser projesi hazırladı. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu da, 1915 olaylarını 'Ermeni Soykırımı' olarak gösteren projeye 200 bin Euro destek verdi, konserle ilgili bilgileri internet sayfasından duyurdu.

Proje devam edecek

Türkiye bu duruma tepki gösterince de projeyle ilgili bilgiler internet sayfasından çıkarıldı. Bilgilerin çıkarıldığını da kabul etti. Bild Am Sonntag Gazetesi ve Spiegel Online'da yer alan bilgiye göre komisyon, projenin içeriğini değiştirip yeniden internet sayfasına koyacak, finansal destek ise sürecek.

Alman basını Türkiye'nin devreye girmesini, “Kültürümüze müdahale" olarak değerlendirdi. Bild am Sonntag Gazetesi, “Erdoğan Alman kültür projesini durdurmak istiyor" başlığıyla haberi verdi.

Kendi ulusunun soykırım yaptığını savunan Cem Özdemir karara tepki gösterdi

Yeşiller de Türkiye'nin devreye girmesi üzerine AB Komisyonu'nun geri adım atmasını eleştirdi. Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir, "Kesinlikle yanlış bir sinyal" değerlendirmesinde bulundu. Özdemir, "Ne AB ne de Almanya şantaja teslim olmamalı" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu sahaya iniyor... 100 savaş gemisiyle gövde gösterisi
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!