Londra'ya Müslüman belediye başkanı geliyor

Londra'da dün yapılan seçimlerin sayımı henüz tamamlanmadı ancak Müslüman aday Sadık Khan'ın seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor

Londra'ya Müslüman belediye başkanı geliyor
Londra'ya Müslüman belediye başkanı geliyor
GİRİŞ 06.05.2016 11:35 GÜNCELLEME 06.05.2016 11:35

İngiltere’nin başkenti Londra’da dün yapılan seçimde İşçi Partisi’nden aday olan Pakistan asıllı Sadık Khan’ın Avrupa’nın ilk Müslüman belediye başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İngiltere genelinde 45 milyon kayıtlı seçmen, yerel ve genel seçimler kapsamında dün sandık başına gitti. Seçimler kapsamında İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda bölgesel parlamentolar ile İngiltere'de 124 birimde belediye meclisi ve Londra, Bristol, Liverpool ve Salford'da da belediye başkanlığı için sandıklar kuruldu.

12 adayın bulunduğu Londra belediye başkanlığı seçiminde yarış, hükümetteki Muhafazakar Parti'nin adayı Zac Goldsmith ile ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin Müslüman adayı Sadık Khan arasında geçti. Son anketlere göre Pakistan asıllı Khan, Goldsmith'in 10 puan önünde yer alıyordu.

Sadık Khan, İşçi Partisi milletvekili. Daha önce devlet bakanlığı da yapmıştı. Babası Pakistan’dan gelerek İngiltere’de otobüs şoförlüğü yapmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı