Cameron imamdan özür diledi

İngiltere Başbakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada,Başbakan Cameron'ın yanlış anlaşıldığı belirtilerek, özür dilediği bildirildi.

Cameron imamdan özür diledi
Cameron imamdan özür diledi
GİRİŞ 12.05.2016 14:29 GÜNCELLEME 12.05.2016 14:29

İngiltere Başbakanı David Cameron, yaklaşık 20 yıldır Birleşik Krallık'ta yaşayan imam Süleyman Gani'yi terör örgütü IŞİD destekçisi olarak tanımlamasından ötürü özür diledi.

Açıklamada, "Başbakan Cameron, Gani'nin IŞİD'i desteklediği yönündeki  haberlere atıfta bulunuyordu. Başbakan bu ifadelerinin, Gani'nin IŞİD'i  desteklediği anlamına gelmediği konusunda açık ve her türlü yanlış anlaşılmadan  ötürü özür diliyor." denildi.

Başbakan ve iktidardaki Muhafazakar Parti'nin lideri Cameron, İngiliz  Parlamentosu'nda 20 Nisan'da düzenlenen "Başbakan'a Sorular" oturumunda,  İngiltere'de muhalefetteki İşçi Partisi'nin Tooting Milletvekili ve Londra  Belediye Başkan adayı Sadık Han'ın, IŞİD destekçisi olan bazı aşırılarla ardı  ardına aynı ortamlarda bulunduğunu yönünde endişeleri olduğunu bildirmişti.  Cameron, Sadık Han'ın, IŞİD'i desteklemekle suçladığı Süleyman Gani ile aynı  platforma 9 defa çıktığını öne sürmüştü.

Bu arada İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon da Gani'yi IŞİD'le  bağdaştırmıştı. Bunun itibarını zedelediğini savunan Gani'nin bakana dava  açmasının ardından da Fallon özür dilemişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil