Papa'dan şaşırtan 'başörtüsü' çıkışı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, laikliği Fransa’nın biraz abarttığı eleştirisinde bulundu.

Papa'dan şaşırtan 'başörtüsü' çıkışı
Papa'dan şaşırtan 'başörtüsü' çıkışı
GİRİŞ 17.05.2016 14:53 GÜNCELLEME 17.05.2016 14:59
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Fransa’da yayınlanan La Croix gazetesine konuşan Papa Franciscus, "Fransa’ya laikliğin abartılması ile ilgili küçük bir eleştirim var.’’ dedi.

Papa Franciscus, "Nasıl bir Katolik hac takabiliyorsa, Müslüman kadın da başörtü takmak istiyorsa, takabilmeli. Fransa bu konuda adım atabilmeli, ulvi konularda açılım herkes için bir hak.’’ ifadesini kullandı.

Sığınmacı konusuna da değinen Papa Franciscus, Avrupa’nın bütün kapılarını sığınmacılara akla uygun olmayan bir şekilde açamayacağının farkında olduğunu belirterek, bununla birlikte sığınmacılar konusunda adil ve sorumlu davranılması gerektiğine inandığını bildirdi.

En kötüsünün ise gelenleri "entegre etmek’’ yerine "gettolaştırmak" olacağı uyarısında bulunan Papa Franciscus, Hristiyanlık ve İslam’ın yana yana birlikte yaşayabileceğine inandığını sözlerine ekledi.

Fransa Piskoposlar Birliği Sözcüsü Olivier Ribadeau Dumas ise yaptığı açıklamada, Papa Franciscus’un laiklik konusunda Fransa’ya getirdiği eleştirilere hak verdiklerini bildirdi.

RTL radyosuna konuşan Dumas, "Papa Francis, bizim sürekli söylediklerimizi tekrarladı. Toplum her bireyin kendisi ifade etmesini izin vermeli.’’ dedi.

Üniversitelerde başörtü yasağı ile ilgili tartışmaya atıfta bulunan Dumas, "Daha bu konuda nereye kadar gideceğiz? Farklılıklardan ötürü ortaya çıkan korku, bizim birlikte yaşamamızı engelliyor.’’ dedi. 

YORUMLAR 9
  • bahadır yıldız 7 yıl önce Şikayet Et
    bizim yerli papazlar daha radikalmiş.
    Cevapla
  • cengiz Göküzüm 7 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen müslümanlar Adina sayin papaya sonsuz tesekkürler ve tebrikler bunu haber 7 bizim adimiza yaparsa cok sükranlarimizi sunarim saygilarimla
    Cevapla
  • malatyalı 7 yıl önce Şikayet Et
    papa bile anladida bizim dinsizler anlamadi
    Cevapla
  • şems ve kamer 7 yıl önce Şikayet Et
    papa baya bir demokratmış ...
    Cevapla
  • xyxyx 7 yıl önce Şikayet Et
    Papaya sorulsun eski vasiyet namede peygamber efendimizi gelecegini mujdeledigini haberdar eder hepimiz bircallaha inaniyoruz hiristiyanlar zor kabullesede mecbur muslumanlar ile beraber yasamiya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!