Merkel'den domuz eti açıklaması!

Almanya’da sığınmacılarla birlikte son dönemde tartışma konusu olmaya başlayan okullarda domuz eti konusunda Başbakan Angela Merkel’den açıklama geldi.

Merkel'den domuz eti açıklaması!
Merkel'den domuz eti açıklaması!
GİRİŞ 10.07.2016 14:32 GÜNCELLEME 10.07.2016 14:32
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Merkel haftalık yayınladığı video mesajında karşılıklı anlayış çağrısında bulundu.

Merkel, sığınmacılar tarafından “okullarda domuz eti verilmesin” talebine, ”Bir yandan bizler insanların görenek ve kuralları olduğunu anlayışla kabul etmeliyiz. Diğer taraftan bu talep başka kuralları olanlar için bir kısıtlamaya dönüşmemeli“ yanıtını verdi.

Almanlar için bu güne kadar alışılagelmiş çeşitliliğin korunmasına dikkat edilmesinin önemine değinen Merkel, içerisinde domuz eti bulunan yemeklere uyarı yazısı yazılabileceğini, bunun karşılıklı hoşgörü ile aşılabileceğini söyledi. “Kimi insanların vejetaryen yemek alışkanlıkları ya da farklı tercihleri olduğunu bizler de biliyoruz” diyen Angela Merkel, bugüne kadar bu konunun sorun olmadığını ve bundan sonra da aynı anlayışın sürmesi gerektiğini dile getirdi.

Almanya'da son dönemde sığınmacılarla birlikte kreş ve okullarda domuz eti verilmemesi talebi gündeme gelmiş, konu kamuoyu ve siyasiler arasında tartışma konusu olmuştu.

YORUMLAR 8
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    kadın haklı
    Cevapla
  • iyo bak 7 yıl önce Şikayet Et
    Aspirin bile onlarin icadi. Begenmiyorsun ama batinin bilmi olmasa hala esek sirtinda gezecektin. Begenmedigin adamlarin memlekeyine gitme eegini yeme suyunu icme telefonunu hic kullanma
    Cevapla
  • Güneş 7 yıl önce Şikayet Et
    İslam altın çağı bin yıldan fazla sürdü, şuan Batı altın çağını yaşıyor ve aşağı yukarı 150-200 senedir. Sen ağlamana devam et ne diyeyim. Altın çağımızda onlar bizden teknoloji alıyordu. İbn-i Sina araştır oku kafana iyice yerleştir bu sadece bir örnekti.
    Cevapla
  • Güneş 7 yıl önce Şikayet Et
    Batının İslam dünyasından öğrendiği şeyleri az öğren derim, ama biliyoruz ki cehalet kalıcıdır genellikle. Şuan batının altın çağını yaşıyoruz. Teknolojide ileride olmaları garip bir şey değil, tarih oku dostum tarih. Cehalet etme üzülüyorum.
    Cevapla
  • kellaço 7 yıl önce Şikayet Et
    buram buram kompleks kokuyorsun acık silkelen kendine gel,bak islam dünyası kan revan için de.hırsızın hiç mi suçu yok
    Cevapla
  • zorunlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Mültecilere bi sorun, bu konu yüzünden sürekli büyük problemler hatta arbedeler yasaniyor.
    Cevapla
  • Vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    Sözde insan haklarına saygılı Merkel aslında diyor ki, ben yemeğin içeriğini yazacağım, sizlere uymuyorsa yemezsiniz diyor. İşte insan haklarına ve insanların inançlarına sözde saygı, örnek aldığın avrupayı göre eyy gezici takımı.
    Cevapla
  • Güneş 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapmasını bekliyordun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1 ayda yaptıkları tek iş bu!CHP'li belediyeler icraatta değil tabela avcılığında yarışıyor
Anayasa Hukukçusu uyardı! Bu hata tekrar yapılmamalı