Steinmeier: Türkiye uçurumun kenarından döndü

Türkiye'nin uçurumun kenarında olduğunu söyleyen Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier "Girişimin önlenmesinden mutluyum" dedi.

Steinmeier: Türkiye uçurumun kenarından döndü
Steinmeier: Türkiye uçurumun kenarından döndü
GİRİŞ 02.08.2016 12:32 GÜNCELLEME 02.08.2016 12:32
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Alman hükümetinin, ‘Türkiye şartları yerine getirmeden vize serbestisi olmaz’ açıklamasının ardından Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier de Türkiye'nin talebini geri çevirdi. Alman Rheinische Post gazetesine konuşan Steinmeier şöyle dedi:

“Vize serbestisinin şartları var ve bunlar taraflarca biliniyor. Türkiye bu şartları yerine getireceğine ve gerekli adımları atacağına dair yükümlülük üstlendi. Henüz şartlar yerine gelmedi ve Türkiye'nin önünde daha yapacağı iş var. Avrupa Komisyonu, Türkiye'nin şartları yerine getirip getirmediğini iyice inceleyecek. Şu çok açık, ortak bir çözüme ulaşmak, hem Türkiye'nin hem AB'nin çıkarına. Karşılıklı ültimatom ve tehditler bir şey getirmez.”

'BİZ SÖZLEŞMEYE UYMALIYIZ'

Steinmeier, mülteci sözleşmesinin feshi durumunda mülteci akınına karşı AB'nin B Planı spekülasyonlarına karşı çıktı. Dışişleri Bakanı, “Biz sözleşmeye uymalıyız. Türkiye, kısa zamanda çok yüksek sayıda mülteci aldı ve Türkiye'nin bu gücü saygıya değer” dedi.
Türkiye ile AB üyelik müzakerelerinin dondurulması talebine de karşı çıkan Steinmeier, “Bağlantıları koparmak, siyasette düşünülebilecek en kötü araç” diye konuştu. Türkiye'nin idam cezasını yeniden getirmesinin AB değerlerine uymayacağını belirten Steinmeier, darbeye kalkışanların üzerine siyasi ve hukuksal olarak gitmenin Türkiye'nin hakkı olduğunu, ancak bunu hukuk devleti kuralları içinde yapması gerektiğini söyledi.

'TÜRKİYE UÇURUMUN KENARINDAYDI'

Alman Dışişleri Bakanı, “Darbe girişiminin arkasında Gülen mi var?” sorusuna ise, ”Türk hükümetinin darbe girişimini yapanlara yönelik yasal ve siyasal önlemler alması en doğal hakkı. Türkiye darbe gecesi uçurumun kenarındaydı, ben darbe girişimi önlendiği için mutluyum. Ancak şu ana kadar alınan önlemlerin bazıları ölçüyü aşıyor.

Darbeyle doğrudan ilişkisi kesin olmayan on binlerce memur, öğretmen ve hakimlerin ihraç edilmesi, binlerce okulun ve eğitim kurumunun kapatılması ve çok sayıda gazetecinin tutuklanması olamaz. Türk hükümeti darbe girişiminin arkasında Gülen hareketinin olduğu açık şekilde dile getirdi. Bizim beklentimiz, hukuk devletine yakışır bir süreç içerisinde sorumlu olanların tespit edilmesi” dedi.

YORUMLAR 22
  • Hepimiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Hala uçurumun kenarındayız. Bastığımız taşları birileri ha bire alıp denize atıyor. Hala ayaktayız ve sağlamız.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    herkes kendi ülkesinin işine bakmalı...
    Cevapla
  • zafer 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada yaşıyorum. Bu iki yüzlülere sakın kancayı , hergün Türkiye ve RTE hakkında inanılmaz iftiralar ve Makaleler yayınlıyorlar.RTE aynı Hitler gibiymiş. Falan filan ey millet siz siz olun bir birinize kenetlenin ve devletimiz sahip çıkın.
    Cevapla
  • yergören 7 yıl önce Şikayet Et
    Darbenin halk tarafından akamete uğratılması sizi ne kahretmiştir ne şoka sokmuştur. Şoktan ancak 17 gün sonra çıkabildiniz.
    Cevapla
  • VATAN SEVER. 7 yıl önce Şikayet Et
    İki yüzlü şeytanların bu açıklamaları samimiyetsizliğini nasıl ortaya koyduğu evvelki günkü ülkelerindeki darbe karşıtlarına nasıl mani olduklarından belli değilmi!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü