Charlie Hebdo depremle böyle dalga geçti

Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun, İtalya'da geçen hafta 294 kişinin yaşamına mal olan depreme ilişkin karikatürü büyük tepki çekti.

Charlie Hebdo depremle böyle dalga geçti
Charlie Hebdo depremle böyle dalga geçti
GİRİŞ 03.09.2016 06:40 GÜNCELLEME 03.09.2016 06:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Feliz imzası taşıyan “İtalya depremi” başlıklı karikatürde resmedilen yaralılar, İtalyan makarnalarına benzetilirken, yıkılan binaların, molozların altında kalanların yine İtalyanların ünlü yemeği, kat kat hamurdan yapılan lazanyaya benzetilmesi büyük tepkiye yol açtı.

"HER ŞEYİN BİR SINIRI VAR"

Depremin en çok yıkıma ve can kaybına yol açtığı Amatrice kasabasının  belediye başkanı Sergio Pirozzi, Repubblica gazetesinin kanalına yaptığı  açıklamada, “Ölüler üzerine nasıl karikatür yapılabilir ki? Ben eminim ki, bu çirkin ve utanç verici karikatür, Fransızların hislerine karşılık gelmiyor. Karikatür, ironi yapıyoruz ama yaşanan talihsizlikler ya da ölüler üzerine hiciv  yapılamaz. Her şeyin bir sınırı var.” dedi.

"ÜZGÜNÜZ, AMA DAHA FAZLA CHARLİE HEBDO DEĞİLİZ"

İtalyanlar, sosyal medyadan Charlie Hebdo’ya tepki gösterirken, Twitter’daki pek çok kullanıcı da Fransız dergisinin son karikatürünün iğrenç ve ölenlere saygısızlık olduğu konusunda birleşti.

 

Twitter’da, Charlie Hebdo başlığıyla açılan tartışmalarda, derginin sınırı aştığı dile getirilirken, “Çok üzgünüz ama daha fazla Charlie Hebdo değiliz” tepkisi öne çıktı.

Forza Italia Partisi milletvekillerinden Barbara Saltamartini de Twitter hesabından, “Charlie Hebdo’nun karikatürü, depremde kaybettiklerimize  yönelik aşağılık ve incitici. Bu dergi bir hiciv değil ama bir çöp.” yorumunu yaptı.

Gazeteci Marco Ventura da, “Bu hiciv değil, ırkçılık” şeklinde tepkisini gösterdi.

İtalya'dan yükselen tepkiler üzerine Fransa'nın Roma Büyükelçiğinden bir açıklama geldi. Fransa Büyükelçiliği, felaket dolayısıyla İtalyan halkının acılarının paylaşıldığını belirtirken, "Charlie Hebdo'nun tasviri, Fransa'nın  pozisyonunu temsil etmiyor." ifadesini kullandı.

CHARLİE HEBDO'NUN SAPKIN MİZAH ANLAYIŞI

Charlie Hebdo dergisi daha önce yayınladığı “Göçmenler” karikatürüyle  Bodrum’da geçen yıl minik cesedi kıyıya vuran Aylan Kurdi’yi büyüdüğünde tacizci olacakmış gibi göstermesi tepki toplamıştı.

İnançları hedef alması dolayısıyla Fransız hiciv dergisini, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus da eleştirmişti.

Fransız dergi Hz. Muhammed'in karikatürünü yayınlamış, İslam dünyasından büyük tepki çekmişti.

YORUMLAR 5
  • HAKAN 7 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlığa yapılan en iğrenç saldırılar demokratik özgürlük oldu ülkemizde ölenler üzerine yapılan alaycı çizim ve yorumlara demokratik özgürlük yayın özgürlüğü dediniz şimdi sizin kutsal saydıklarınıza değil sadece leşlerinize yaptığı bir yorum için ne demokratikliği kaldı derginin ne yayın özgürlüğü kaldı çöp oldu gitti. ama bir hafta sonra yine bizim şehitlerimize saygısızlık yaptığında o zaman yine yayın özgürlüğü demokratik özgürlük düşünce özgürlüğü naraları atarsınız. siz şeytanın evlatlarınız cehennemde bol bol hasret giderirsiniz.
    Cevapla
  • Vtndş 7 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun...
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    yakında türkiyenin acılarını hiciv ederler o zaman hemen en çok daha çok çok çok çarli hepdo olursunuz sıkıntı yok
    Cevapla
  • reşat 7 yıl önce Şikayet Et
    Yakında başlarına taş yağar.
    Cevapla
  • bilmiş 7 yıl önce Şikayet Et
    (59/HAŞR-14: Onlar sizinle ancak müstahkem mevkilerde veya duvarlar, siperler arkasında topluca savaşabilirler. Kendi aralarında çekişmeleri şiddetlidir. Sen onları toplu sanırsın, oysa kalpleri dağınıktır. Bu, onların aklını kullanmayan bir topluluk olmalarındandır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?