Almanya'dan 'uçuşa yasak bölge' önerisine destek

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Suriye'de uçuşa yasak bölge oluşturulması önerisine destek verdiklerini açıkladı.

Almanya'dan 'uçuşa yasak bölge' önerisine destek
Almanya'dan 'uçuşa yasak bölge' önerisine destek
GİRİŞ 22.09.2016 14:27 GÜNCELLEME 22.09.2016 14:28
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin daha önce defalarca önerdiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uygulamaya konması için çağrı yaptığı Suriye'de uçuşa yasak bölge oluşturulması önerisiyle ilgili dün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry açıklama yaptı. Kerry, Suriye'de uçuşların durdurulması için çağrı yaptı.

ALMANYA'DAN DA DESTEK

Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre “Suriye’deki durum bıçak sırtı” diyen Steinmeier, “Ateşkesin herhangi bir şansı varsa, tek yol Suriye’deki tüm askeri uçakların geçici ama tamamen yasaklanması. En az üç gün için, yedi gün olursa daha da iyi olur” ifadelerini kullandı.

Kerry, BM Güvenlik Konseyi’nde dün yaptığı konuşmasında, insani yardımların sorunsuz ulaştırılması için Suriye'deki kilit bölgelerde uçan tüm uçakların hava sahasından çekilmesini istemişti. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Kerry’nin bu önerisinin ‘işleme şansı olmadığını’ söylemişti.

YORUMLAR 17
  • Kocaeli 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin bu girişimi tam bir tuzaktır. Çünkü böyle bir şey gerçekleşirse mutlaka PKK/PYD teröristlerinin bulunduğu alanı da buna katarak, muhtemel bir Türkiye müdahalesini engellemeye çalışacaktır.
    Cevapla
  • olur 7 yıl önce Şikayet Et
    böyle insani bir şeye kim karşı çıkıyorsa barışı istemeyen odur. işleme şansı yok diye bir açıklama rusya açısından talihsiz bir açıklamadır. bm veya bütün dünya suriyeyi uçuşa yasak bölge yapar ve gayetde güzel işler. artık insanların ölmesine pyd ışid esed gibi teröristlerin suriyeyi ele geçirmesine engel olunmalıdır. suriye esedin babasının malı değil suriye halkının malıdır. esede güle güle.
    Cevapla
  • mert 7 yıl önce Şikayet Et
    destekleri çok gördük bizim dünyada tek dostumuz azerbaycan başkada yok
    Cevapla
  • Bilal 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkiler amerikalara karşı almanları konumlandırdılar incirlikte. meyvesini veriyor gibi yapılan hareket. inşaallah amerika ile almanya ortaklık yapmaz bu konuda. işler terine döner.
    Cevapla
  • Hamza 7 yıl önce Şikayet Et
    Neden hiç samimi gelmiyorlar bana anlamıyorum,Mutlaka bir sinsilik düşüncesi vardır bu köpeklerde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde