Fransa'da cumhurbaşkanı adayların gündemi İslam!

Fransa’da merkez sağ parti Cumhuriyetçilerin cumhurbaşkanı adayları önceki gün ilk kez televizyonda karşı karşıya geldi.

GİRİŞ 16.10.2016 08:54 GÜNCELLEME 16.10.2016 08:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sert tartışmaların yaşandığı programda en çok konuşulan konu ise yine İslam ve Müslümanlar oldu.

İlk bölümde işsizlik ve ekonominin konuşulduğu programın ikinci bölümüne ise islam ve Müslümanlarla ilgili tartışmalar damga vurdu. Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Fransa’da İslam ile değil siyasal İslam ile problemleri olduğunu vurguladı. Sarkozy döneminin Tarım Bakanı Bruno Le Maire ise siyasal İslam ile mücadele etmek gerektiğine dikkat çekti. Yeni bir kimlik yasası çıkarmak istediğini söyleyen Le Maire, başörtüsünü, üniversite, hastane, valilik gibi kamusal alanlarda yasaklayacağını aktardı.

Cumhuriyetçi partinin ön seçimlerinde adayların sürekli sözü İslam ve Müslümanlara getirmesi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en büyük konusunun ne olacağını da ortaya çıkardı.

20 Kasım’da yapılacak Cumhuriyetçi Parti Ön Seçimi öncesi, adaylar, 3 ve 17 Kasım tarihlerinde iki kez daha kozlarını paylaşacak.

Arti33.com

YORUMLAR 2
  • Arkadan vurdu! 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne tesadüf! Sarkozy'nin büyük amcası Selanik'li Ascher Mallah'da Osmanlı Döneminde "Vatana İhanet" suçlaması ile karşı karşıya kalmıştı.
    Cevapla
  • Dobradobr 7 yıl önce Şikayet Et
    fransız itlerini neden sevmiyoruz anlaşılsın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"