Rusya görüntüleri paylaştı: Böyle vurdu

Amiral Kuznetsov gemisinden kalkan uçaklar ve diğer gemilerden fırlatılan füzelerle Suriye'de ilk kez saldırı düzenleyen Moskova, aynı günün akşamında fotoğrafları yayınladı.

GİRİŞ 16.11.2016 09:36 GÜNCELLEME 16.11.2016 10:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Tek uçak gemisini ve diğer savaş gemilerini Suriye'deki Şam rejimine yardım etmek için Akdeniz'e gönderen Rusya, Nusra Cephesi ve DAEŞ hedeflerini vurdu.

Suriye'de düzenlediği hava saldırılarında ilk kez Akdeniz'e gönderdiği uçak gemisi Amiral Kuznetsov'u kullanan Moskova yönetimi, operasyonun görüntülerini paylaştı. Fotoğraflarda gemiden havalanan uçaklar ve diğer gemilerden fırlatılan füzeler yer alıyor.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, "Amiral Kuznetsov Rus donanma tarihinde ilk kez savaş eylemlerine katıldı" dedi.

Bakan Şoygu, Suriye'deki hedefleri füzelerle de vurduklarını duyurdu. Rusya lideri Vladimir Putin'le görüştüğünü belirten Şoygu, saldırıların devam edeceğini belirterek Putin'in Tartus kentindeki donanma tesisi ve Hmeymim Üssü'ndeki Rus güçlerini koruma emri verdiğini aktardı.

Savunma Bakanı, muhaliflerin elindeki İdlib ve ülkenin orta kesimlerindeki Humus'ta bulunan cephanelikler, eğitim kampları ve silah fabrikalarını hedef almaya devam edeceklerini söyledi. Şoygu, Amiral Kuznetsov'dan kalkan uçakların Halep'e yönelik bir saldırısından ise bahsetmedi.

MOSKOVA, SURİYE'YE TAMAMEN YERLEŞİYOR

Suriye'deki Şam rejiminin en önemli koruyucusu konumunda olan Rusya, son aylarda söz konusu ülkeye tamamen yerleşmeye karar verdi. Kalıcı üs kararını onaylayan Moskova yönetimi, Suriye'ye S-300 füze savunma sistemi yerleştirdi ve birçok savaş gemisini Karadeniz'den Akdeniz'e gönderdi.

Rusya'nın tek uçak gemisi Amiral Kuznetsov ve beraberindeki nükleer füzeler taşıyan savaş gemileri, Ekim ayı ortasında Kuzey Denizi'nden yola çıkarak Suriye'ye ulaştı.

YORUMLAR 10
  • yunus 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence Rusya çok iyi yapıyor Amerika Libya'dan tutunda Irak'a kadar karıştırdı Rusya baktı Amerika bu ülkelerde söz sahibi olacak stratejik nokta oluşturup yanına İsraili alacak O'da Suriye üzerinden Akdenizi kontrol etmeyi hedef seçti meydan Amerika'ya kalmamış oldu Türkiye'de bu aralıktan yararlanıp pyd-pkk-deaş hedeflerine rahat odaklandı.
    Cevapla
  • PashaAhmedintorunu 7 yıl önce Şikayet Et
    kendilerini fil olarak görenler güçlerini masum karıncalar üzerinde göstermeye çalışmak yerine, başka dengi ile göstermelidirler.
    Cevapla
  • dobracı 7 yıl önce Şikayet Et
    şu uluslar arası kanunları hiç anlamıyoruz isteyen uçağını alıp suriyeyi bombalıyor savaş gemisini getiren hava atıyor ülke kendi sorununu kendi halletmesi lazım elin gavuru geliğ müdahale ediyor
    Cevapla
  • ses 7 yıl önce Şikayet Et
    müthiş ya silaha bak
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya artık sıcak denizlere inmeye ve yerleşmeye başladı.yakında sovyet suriyeyi kurar.geçmiş olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu