BM Güvenlik Konseyi'nde skandal

Esed rejiminin BM Temsilcisi Caferi, Halep'teki katliamı perdelemek için aylar önce Irak'ın Felluce kentinde çekilen yardım fotoğraflarını Suriye’de çekilmiş gibi gösterdi.

BM Güvenlik Konseyi'nde skandal
BM Güvenlik Konseyi'nde skandal
GİRİŞ 14.12.2016 17:18 GÜNCELLEME 14.12.2016 21:43
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen Acil Halep oturumunda Esed güçlerine yöneltilen tüm insan hakkı ihlâli suçlamalarını reddeden Esed’in BM Temsilcisi Beşar Caferi, ordunun Halep'te sivillere iyi davrandığını yalanını öne sürerek, bir sivile yardım eden asker fotoğrafı gösterdi.

Ancak gösterilen fotoğrafın Halep'te değil, aylar önce Irak'ın Felluce kentinde çekildiği ortaya çıktı.

BM, SİVİLLERİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ AÇIKLAMIŞTI

100 bin sivilin kuşatma altında olduğu Doğu Halep'te insani durumun alarm vermesiyle Birleşmiş Milletle Güvenlik Konseyi Salı akşamı acil toplandı. BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Halep'ten kaçmaya çalışan sivillerin rejim tarafından öldürüldüğüne yönelik haberler geldiğini söylerken ABD ve İngiltere gibi ülkelerin temsilcileri Suriye rejimini insan hakkı ihlalleri nedeniyle suçladı.

Katliam görüntülerini görmezden gelen Caferi, tüm suçlamaları reddederek yanında getirdiği birçok fotoğrafı toplantıdaki temsilcilere gösterdi.

FOTOĞRAFLARI ÇARPITARAK VERDİ

Fotoğraflardan birinde bir kadının yüksek kamyonetten inişine yardım etmek için üstünde askeri forma olan birinin eğildiği görülüyordu. Caferi, “İşte Suriye ordusunun Halep'te yaptıkları bunlar. Suriyeli bir asker, vücudundan araçtan inmek isteyen kadına basamak yaptı. Doğu Halep'ten gelen kadının araçtan inmesi için kendisini köprü yapıyor. İşte Suriye ordusu bu" dedi.

Ancak fotoğrafın Haziran ayında Irak'ın Felluce kentinde çekildiği ortaya çıktı.

GEÇEN HAFTAKİ GÖRÜNTÜLERİ DE ÇARPITMIŞTI

Caferi, önceki hafta da Halep'te yapılan katliamın fotoğraflarını Güvenlik Konseyi'nde "muhaliflerin saldırısı" olarak sunmuştu.

Halep'in doğusunda rejimin hava saldırısında ölen sivillerin cesetlerine ait fotoğrafı gösteren Caferi. fotoğrafın muhaliflerin saldırısında ölen sivillere ait olduğunu yalanını ortaya atmıştı.

Ancak gerçek fotoğrafları çeken muhabirlerin konuşmasıyla ortaya çıkmıştı. Fotoğrafı çeken Halep Medya Merkezi (AMC) muhabiri Arif al Arif, görüntülerin Esed güçlerinin saldırısında sonra çekildiğini açıklamıştı.

YORUMLAR 33
  • Fıstıkçı 7 yıl önce Şikayet Et
    bunların usaklarida aynı böyle yapardı.
    Cevapla
  • hakhukuk 7 yıl önce Şikayet Et
    tüm insanlık için hak hukuk için kurulmuş bm tüm insanlık için bilemem ama fert olarak benim için bir hiçtir. zaten atom bombasıyla insanları yakarak kurulan şer kulübünden insanlık beklemek kadar ahmaklık olur.ne yapalım yıkılışını görünceye kadar katlanacağız ama asla vicdanen kabul etmiyeceğiz tanımayacağız.vicdanen tanınmayanda zaten haklı değildir bu huzur bize yeter.
    Cevapla
  • Yorumcu 7 yıl önce Şikayet Et
    Tarih reisi de deneyecektir. Acaba reis bu halep katliamını bu gece durdurdu mu, yoksa Rusya ile uzatmalara bırakarak sınıfta mı kaldı... Reisin bu gece halep katliamını durdurması ve oradaki masumları Türkiye'ye getirmesini bekliyorum... Çünkü her geçen saniye masum kanı akıyor halepte. Tarih seni de deniyor Reis. Bizi yarı yolda bırakmazsın sen.
    Cevapla
  • CIZRELI 7 yıl önce Şikayet Et
    TAKIYYECI ACEM de oyun bitmez!
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Ha Esed, ha Fetö, ha ABD ,AB bunlar Dünyanın Şeytanları...ama sonları çok kötü olacak! Allahında bir sabrı var.
    Cevapla
  • Caner 7 yıl önce Şikayet Et
    konuştuğun kelimelere bir müslüman olarak dikkat etmelisin din kardeşim , ALLAH herşeyin sahibi ve yaratandır , onunda bir sabrı var cümlesi yakışıksız kalıyor , o ki bizim sabretmemizi sağlayandır , ALLAH Kişinin Kalbindedir. saygılarımla , ALLAHA emanetsin kardeşim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda